Черкащани сплатили 459,2 тис грн податку на нерухомість

Черкащани сплатили 459,2 тис грн податку на нерухомість

Як повідомили у профільному підрозділі ГУ ДФС у Черкаській області платники транспортного податку з числа фізичних осіб наразі сплатили 4878,5 тис.грн. цього податку. А громадяни – платники податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки перерахували до місцевих бюджетів 459,2 тис.грн. податку. «Нова Доба» про це дізналася в ГУ ДФС у Черкаській області.

Нагадуємо, що згідно норм чинного законодавства до 1 липня ц.р. громадянам – платникам податку на нерухомість та транспортного податку надіслані (вручені) відповідні податкові повідомлення – рішення. Термін сплати податку, зазначеного у такому рішенні – протягом 60 днів з дня його вручення.

Так, повідомлення про сплату податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки надіслані (вручені) 993 жителям Черкаської області на суму 828,9 тис.грн. Повідомлення про сплату транспортного податку направлено (вручено) 311 черкащанам на 6873,1 тис.грн.
Нагадуємо, що цьогоріч податкові повідомлення-рішення про сплату податку на нерухоме майно отримали лише фізичні особи (резиденти і нерезиденти) – власники житлової нерухомості. Податок їм нарахований за 2014 рік. Об’єктом оподаткування податком на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки за 2014 рік є: з 1 січня по 31 березня 2014 року – сумарна житлова площа, яка знаходиться у власності фізичної особи; з 1 квітня по 31 грудня 2014 року – сумарна загальна площа. Не підлягає оподаткуванню площа квартир, що не перевищує 120 кв.м. та житлових будинків – 250 кв. м. Якщо у власника є і квартира, і будинок та/або їх частки площею до 370 кв.м. включно, він також не сплачуватиме податок на нерухомість. Втім пільги із сплати податку не розповсюджується на об’єкти житлової нерухомості, які надаються в оренду, лізинг або використовуються у підприємницькій діяльності.

Водночас платниками транспортного податку з числа фізичних осіб є особи, в тому числі нерезиденти, які мають зареєстровані в Україні згідно з чинним законодавством власні легкові автомобілі, які використовувалися до 5 років і мають об’єм циліндрів двигуна понад 3000 куб. см. Ставка податку встановлюється з розрахунку на календарний рік у розмірі 25 000 гривень за кожен легковий автомобіль, що є об’єктом оподаткування. Також до 1 липня ц.р. 369426 платникам Черкаської області видані відповідні повідомлення – рішення щодо плати за землю на суму 9074,4 тис.грн. Наразі вони сплатили 8009,1 тис.грн.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x