На Черкащині перебуває понад 13 300 переселенців

На Черкащині перебуває понад 13 300 переселенців

Область має бути щодня готовою до приїзду переселенців. Кожен район Черкащини повинен мати в резерві вільні місця, належно підготовлені для розселення та проживання людей. До цього закликав під час обласного координаційного штабу по роботі з переміщеними громадянами його керівник, заступник голови ОДА Віталій Коваль. Каже, що у зв’язку з активізацією подій на Сході країни, не виключено, що люди з окупованих територій ще прибуватимуть до нашого регіону. Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі ОДА.

– Нині на Черкащині перебуває більше 13 300 переселенців, поміж них 310 із АР Крим. При цьому жоден переселенець не залишений без уваги, – повідомив Віталій Коваль. – З різних причин регіон покинули 2800 осіб. Водночас на сьогодні маємо 65 вільних місць для розміщення внутрішньо переміщених осіб.
У ході засідання Віталій Володимирович зазначив, що Черкащина – у числі найкращих в Україні, де вчасно та якісно надають переселенцям усі необхідні послуги. Більше того, з цієї причини вони переїжджають до нас з інших областей.
За словами директора обласного контактного центру Лариси Ходаковської, наразі райони Черкащини проводять роботу щодо пошуку вільних місць для переселенців.

– Найкраще в цьому напрямку спрацьовують Звенигородський, Черкаський, Смілянський, Драбівський, Шполянський райони, – сказала Лариса Володимирівна та закликала керівників районних штабів відповідально поставитися до цього питання та активізувати роботу щодо пошуку житлових приміщень.
Між іншим, заступник керівника обласного координаційного штабу Сергій Озеран особливо наголосив на необхідності перевірки готовності закладів до осінньо-зимового періоду, звернути особливу увагу на будинки з пічним опаленням, де часто можуть виникати пожежі. Членами штабу вирішено до 1 жовтня повністю провести перевірки та надати звіти про готовність до холодної пори.
У ході зібрання окремо обговорили питання життєзабезпечення переміщених осіб, оформлення реєстрації переселенців, доступу до соціальних послуг.

Наприкінці засідання декілька слів сказав керівник громадської організації «Спільнота біженців з Донецька та Сходу країни» Олександр Лавріненко, який від імені переселенців щиро подякував обласній та місцевій владі за підтримку, яку їм надають.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x