Мітингувальникам, які побили міліціонера загрожує п’ять років позбавлення волі

Мітингувальникам, які побили міліціонера загрожує п’ять років позбавлення волі

Учора вдень в Черкасах було побито міліціонера. Це сталося під час спроби показу фільму «Відкритий доступ», у центрі міста. Про це «Новій Добі» повідомили в прес-службі міліції.

Правоохоронця, який отримав тілесні ушкодження під час штовханини, що виникла біля Центру дитячої та юнацької творчості було госпіталізовано. . За даним фактом слідчим відділенням Придніпровського райвідділу міліції відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 345 Кримінального кодексу України (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу), що карається обмеженням волі на строк до п\’яти років або позбавленням волі на той самий строк.
Свою присутність під час спроби показати жителям Черкас фільм пояснили необхідністю забезпечити охорону порядку під час громадського зібрання.
¬- 5 січня 2014 року в місті Черкаси на площі біля міськвиконкому Черкаським обласним осередком Всеукраїнського молодіжного громадського об’єднання «Демократичний альянс» було заплановано проведення заходу під назвою «Я обираю ЄС». Для охорони громадського порядку під час проведення заходу було задіяно 25 працівників міліції, – кажуть у міліції.

У зв’язку з тим, що 6 грудня 2013 року Черкаським окружним адміністративним судом було винесено постанову про обмеження щодо реалізації права на мирні зібрання на площі біля Черкаської міської ради, працівниками державної виконавчої служби було доведено постанову учасникам заходу. Всупереч вимогам учасники акції намагалися провести захід та виставити апаратуру для демонстрації фільму. Працівники міліції утворили живий ланцюг та не дали здійснити дані заходи. Після цього організатори перейшли на площу біля Центру дитячої та юнацької творчості для того щоб провести вказаний захід. Представник Центру дитячої та юнацької творчості довів до відома присутніх, що заявок та повідомлень на проведення заходу до Черкаського міськвиконкому «Демократичний альянс» не подавав. Тому акцію букло розцінено як несанкціоновану. В свою чергу працівники міліції попередили учасників несанкціонованої акції про недопущення порушення громадського порядку.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x