До 1 січня 2016 року продовжено мораторій на застосування деяких штрафних санкцій

До 1 січня 2016 року продовжено мораторій на застосування деяких штрафних санкцій

У разі зміни даних, які вносяться до облікової картки, фізичні особи зобов\’язані протягом місяця з дня виникнення таких змін подати контролюючим органам повідомлення за формою № 5ДР в порядку, встановленому розділом IX Положення про реєстрацію фізичних осіб у Державному реєстрі фізичних осіб-платників податків, затвердженого наказом Мінфіну України від 06.11.2012 № 1147. Про це «Новій Добі» повідомили в прес-службі Державної податкової інспекції в Черкасах.

Як передбачено пунктом 119.1 статті 119 Податкового кодексу України, неподання або порушення порядку подання платником податків інформації для формування та ведення Державного реєстру фізичних осіб-платників податків, передбаченого цим Кодексом, тягне за собою накладення штрафу в розмірі 85 гривень. Ті ж дії, вчинені платником податків, до якого протягом року було застосовано штраф за таке саме порушення, тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 170 гривень.

У той самий час, згідно п.14 підрозділу 10 розділу XX Кодексу ( з урахуванням змін, внесених Законом України від 24.10.2013 № 657 – VII), до 1 січня 2016 штрафні санкції за неподання або порушення терміну подання фізичними особами до контролюючих органів відомостей про зміну даних , які вносяться до Державного реєстру фізичних осіб-платників податків не застосовуються.

Незважаючи на це, з метою достовірності даних у Державному реєстрі фізичних осіб-платників податків Державна податкова інспекція в Черкасах звертається до громадян, у яких змінилися дані (наприклад , прописка, прізвище, місце проживання тощо), та надавати органам Міндоходов за місцем реєстрації відомості про зміну даних.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x