Канівський лісгосп поповнив матеріально-технічну базу

Канівський лісгосп поповнив матеріально-технічну базу

Як повідомив директор ДП «Канівське лісове господарство» Едуард Симоненко, у 2016-й рік лісівники вступили з хорошими результатами роботи за попередній рік та з оптимістичними перспективами на рік, що почався. Про це «Новій Добі» повідомили в Черкаському обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

Наприкінці грудня 2015 року матеріально-технічна база підприємства поповнилася двома тракторами «Беларусь МТЗ-82.1», що стануть у нагоді як при догляді за лісовими культурами, так і під час заготівлі деревини, виконання інших господарських завдань. Машинно-тракторний парк лісгоспу примножився й автомобілем «Нива-Шевроле».

Для удосконалення та оптимізації електронного обліку деревини в господарстві придбали чотири кишенькові персональні комп’ютери (КПК) на базі системи Андроїд, один термопринтер та три набори засобів для кріплення бирок. Тепер за допомогою новопридбаних сучасних КПК лісівники зможуть більш оперативно опрацьовувати всю інформацію та документацію, що пов’язана з електронним обліком прийнятої, вивезеної та реалізованої лісопродукції.

– Старт у новий рік взято добрий, – говорить Едуард Володимирович. – Зміцнення та оновлення матеріально-технічної бази – це запорука успіху на перспективу. Нас саме життя змушує не пасти задніх, а рухатися вперед, не оглядаючись назад, не знижуючи трудових ритмів. Учора придбали одну техніку, а сьогодні вже працюємо над тим, аби втілити в життя ще одну задумку – більше уваги приділяти лісовим культурам. Зокрема, в плані вирощування та догляду за ними. А з цією метою маємо намір купити оприскувач ОП-12м, плуг ПКЛ-70 (для підготовки грунту під посадку лісових культур) та розпушувач грунту РН-60 (для глибокого рихлення лісових площ та внесення мінеральних добрив).

На 2016 рік ми запланували посадити близько 90 гектарів лісу, що майже удвічі більше від попередніх років. Посадковий матеріал, вирощений нашими лісівниками, вже чекає ранньої весни. До речі, насіння для цього посадматеріалу ми теж самі заготовляли. А для того, щоб приживлюваність новостворених насаджень була максимальною, плануємо закупити спеціальний гель-вологонакопичувач «Максимарин». Цією речовиною будемо обробляти сіянці перед посадкою. За її допомогою рослини будуть мати вдосталь вологи та необхідних мікроелементів, що напряму збільшить приживлюваність лісових культур. Планів маємо багато. Переконаний: вони здійсняться за єдиної умови – якщо будемо багато і результативно працювати над тим, аби і нам шуміли ліси, і дітям нашим, і онукам.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x