Прокуратура Черкащини викрила за рік 59 корупціонерів

Прокуратура Черкащини викрила за рік 59 корупціонерів

Днями у прокуратурі Черкаської області під головуванням прокурора області Сергія Овчаренка за участю керівництва обласної поліції, служби безпеки, фіскальної служби, обласної державної адміністрації, заступників прокурора області, керівників місцевих прокуратур та начальників територіальних відділів поліції проведено координаційну нараду щодо стану боротьби із злочинністю та корупцією на території області за підсумками роботи 2015 року. Про це «Новій Добі» повідомила прес-служба прокуратури Черкаської області.

Протягом наради підведено результати спільної діяльності правоохоронних органів у запобіганні та протидії злочинності, у тому числі організованим її формам, і корупції на території Черкаської області у минулому році.

Учасниками заходу відмічено, що організація скоординованої роботи та об’єднання зусиль усіх правоохоронців є головною метою наради, адже за цим стоїть усвідомлення пріоритетності завдань, пов’язаних із забезпеченням законності та правопорядку, надійним захистом прав і свобод громадян у поточному році.

Упродовж 2015 року завдяки вжитим скоординованим заходам правоохоронним органам області вдалося зменшити кількість вчинених умисних тяжких тілесних ушкоджень, у тому числі тих, що спричинили смерть потерпілого, злочинів проти статевої свободи та статевої недоторканості особи, проти виборчих, трудових та інших особистих прав і свобод людини і громадянина, а також знизити питому вагу злочинів, вчинених неповнолітніми, раніше судимими, групою осіб, у стані алкогольного сп’яніння та іноземними громадянами.

Під час наради приділено особливу увагу роботі щодо виявлення та профілактики корупційних правопорушень, адже протидія корупції – один із пріоритетних напрямків діяльності всіх правоохоронців.

Так, упродовж 2015 року прокурорами до суду скеровано 52 обвинувальних акти стосовно 59 осіб у кримінальних корупційних провадженнях.

Загалом викрито злочинну діяльність 12 державних службовців, 4 посадових осіб органів місцевого самоврядування, 11 працівників органів внутрішніх справ, 3 податківців, 6 посадових та службових осіб інших органів державної влади, 19 осіб, які виконують організаційно-розпорядчі чи адміністративно-господарські обов’язки в юридичних особах приватного права та інших.

Окреслено коло проблемних питань, у вирішенні яких правоохоронці повинні вжити першочергових заходів. Зокрема, це вжиття додаткових заходів профілактики окремих категорій кримінальних правопорушень, в тому числі злочинів проти життя і здоров’я особи, майнових злочинів, які у структурі злочинності становлять більшу частину усіх облікованих злочинів, та протидія кримінально-караній корупції на пріоритетних напрямках, зокрема викриття корупційних схем у сферах державних закупівель, земельних відносин, охорони довкілля. Виявляти злочинців, передусім, потрібно серед посадовців вищих рівнів.

З доповідями та поясненнями під час заходу виступили заступник голови Черкаської обласної державної адміністрації Сергій Овчаренко, заступник прокурора області Володимир Павленко, представники правоохоронних органів, керівники місцевих прокуратур та начальники територіальних відділів поліції.

За результатами наради розроблено ряд скоординованих заходів спрямованих на неухильне додержання вимог законності та ефективності щодо запобігання і протидії злочинності та корупції на Черкащині.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x