Олександр Вельбівець узяв участь у сесії Городищенської райради

Олександр Вельбівець узяв участь у сесії Городищенської райради

28 січня 2016 року голова обласної ради Олександр Вельбівець із робочою поїздкою відвідав Городищину. Зокрема, він відвідав обласний дитячий кардіоревматологічний санаторій «Городище» Черкаської обласної ради, що спеціалізується на реабілітації дітей із серцево-судинними захворюваннями. Заклад є унікальним і єдиним на теренах області, тому питання його збереження не викликає жодних сумнівів та є першорядним для галузі охорони здоров’я на сьогодні. Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаській обласній раді.

Ознайомила з роботою санаторію Олександра Вельбівця, голову районної ради Інну Ус, першого заступника голови райдержадміністрації Василя Скринника та заступника голови райради Миколу Панчишина головний лікар закладу Галина Сівець. Гості оглянули палати, їдальню, актовий зал, кімнату гігієни та лікувальні кабінети; обговорили із керівництвом установи можливості вирішення проблеми фінансування заміни віконних блоків, придбання автомобіля тощо.

Голова обласної ради взяв участь у роботі чергової сесії районної ради. Перед початком роботи сесії до депутатів та запрошених звернувся Благочинний Городищенського округу протоієрей Іван Жигало за допомогою і сприянням у відзначенні 250-річчя мученицького подвигу незламного сповідника Православ’я Даниїла Мліївського.

У ході пленарного засідання депутати затвердили програму економічного і соціального розвитку Городищенського району на 2016 рік, а також ряд інших районних програм: підтримки заходів мобілізації та забезпечення територіальної оборони на 2016-2018 роки; «Призовна дільниця на 2016-2019 роки; підтримки діяльності Городищенського відділення Національної поліції; збереження архівних документів, що не належать до Національного архівного фонду; інформатизації сфери охорони здоров’я району; районну програму «Турбота» на 2016-2020 роки; «Шкільний автобус» на 2016-2020 роки та інші.
Депутати схвалили рішення щодо втрати чинності районних програм, строк дії яких завершився у 2015 році та продовжили на 2016 рік виконання районних програм: підтримки і збереження об’єктів та майна спільної власності територіальних громад, підвищення енергоефективності та зменшення споживання енергоносіїв, розвитку фізичної культури і спорту району.

Враховуючи рекомендації постійних комісій, депутати схвалили реорганізацію Валявської, В’язівської та Старосільської дільничних лікарень в амбулаторії загальної практики сімейної медицини; припинили роботу районної дитячої бібліотеки шляхом приєднання її до Центральної районної бібліотеки; внесли зміни до районного бюджету на 2016 рік.

Голова обласної ради взяв активну участь у обговоренні питань, що виносилися на розгляд сесії. Зокрема, дав пояснення про особливості формування бюджету і внесення змін до кошторису району. Підтримав необхідність ухвалення програми підтримки заходів мобілізації та забезпечення територіальної оборони, якою, серед іншого, передбачено фінансове забезпечення місцевої роти охорони, що у випадку надзвичайних ситуацій стане на захист об’єктів і населення району.

На завершення перебування в районі Олександр Вельбівець провів нараду-зустріч із депутатами районної ради, головами територіальних громад, керівниками установ і закладів, на якій були обговорені питання реалізації реформи місцевого самоврядування, об’єднання територіальних громад району та внесення змін до Конституції України в частині децентралізації влади, а також озвучені проблемні питання району і намічено шляхи їх спільного вирішення.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x