Біля Лесьок масово гине риба

Біля Лесьок масово гине риба

Учора, на підвідному каналі поблизу села Леськи рибінспектори зафіксували факт масової загибелі риби.
Негайно на місце екологічного лиха виїхав заступник голови державної адміністрації Петро Коренюк, представники Черкасирибоохорони, Головного та районного управління ветеринарної медицини в Черкаській області, Департаменту цивільного захисту та оборонної роботи, Департаменту екології та природоохоронних ресурсів Черкаської ОДА, Черкаського регіонального управління водних ресурсів, а також сільський голова села Леськи. «Нова Доба» про це дізналася в Черкаській РДА.

– Відібрану для аналізу воду, мул та загиблу рибу направлено у Черкаську державну регіональну лабораторію ветмедицини, а також лабораторію Черкаського регіонального управління водних ресурсів, – повідомив заступник голови адміністрації Петро Коренюк. – Вміст розчиненого кисню у відібраних фахівцями Державної екологічної інспекції у Черкаській області пробах води на ділянці від початку каналу з Кременчуцького водосховища до насосної станції становив від 0,4 до 2,7 мг/куб. дм при нормі 4 мг/куб дм. Це може бути однією з причин загибелі риби. Проте остаточні висновки можемо говорити після завершення всіх досліджень.

Аби не допустити подальшого загибелі риби, члени комісії розробили план заходів. Зокрема, для підвищення рівня кисню у воді було встановлено механічні гідропомпи, а також планується, за рекомендацією спеціалістів Білоцерківського аграрного університету, внести у водойму негашене вапно. Окрім того, призупинено любительський та промисловий вилов риби, облаштовано у складі працівників міліції, рибоохорони та громадського формування села Леськи цілодобові пости охорони підвідного каналу та розпочато роботи з організації збору й утилізації загиблої риби. Після визначення суми збитків, завданих державі внаслідок загибелі риби з метою встановлення рівня надзвичайної ситуації, буде проведено чергове засідання комісії ТЕБ та НС.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x