Поранені черкаські правоохоронці лікуються в обласній лікарні

Поранені черкаські правоохоронці лікуються в обласній лікарні

Тринадцятьох правоохоронців напередодні вночі привезли до Черкас. Усі – поранені в сутичках під Верховною Радою України два дні тому. Нині їх виходжують в обласній лікарні. Поранених правоохоронців провідав голова Черкаської ОДА разом із керівником обласного УМВС. Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі ОДА.

Сергій Невзоров має осколкове поранення. 26-річний правоохоронець родом із Чорнобаївщини. У палаті – разом зі ще трьома постраждалими колегами.
– Ми стояли в резерві під Верховною Радою із 6-ої ранку, – розповідає Сергій. – Забезпечували громадський порядок. Коли почалися сутички, мене не били, бо стояв позаду. Але якраз потрапив в епіцентр вибуху гранати.
Осколкові поранення в більшості правоохоронців, розповідає головний лікар обласної лікарні. Троє – тяжких. Скільки вони тут пробудуть – лікарі ще не беруться прогнозувати.

– Зараз головне – всіх стабілізувати, – зауважує Олександр Дудник. – Проводимо необхідні операції, дістаємо осколки. Переважно з кінцівок. Зрозуміло, що попереду в цих пацієнтів буде ще реабілітація.
У понеділок під Верховною Радою перебували півсотні черкаських правоохоронців. Загалом поранення дістали п’ятнадцятеро. Двоє з них досі у столичному військову госпіталі. До Черкас їх доправлять, як дозволять тамтешні лікарі.
– Усі ці хлопці із блоку громадської безпеки, – розповідає начальник УМВС України в Черкаській області Владислав Пустовар. – Практично всі були в зоні АТО. Деякі й по 3-4 рази. Те, що вони були в Києві, – це звична практика надання допомоги сусіднім областям у разі проведення там масових заходів.

Поранені правоохоронці отримають заохочення від профільного міністерства. А очільник області ініціюватиме виділення їм матеріальної допомоги з обласного бюджету.
– Як тільки до мене звернувся керівник обласної міліції, ми відразу організували 10 карет «швидкої», щоби доправити наших хлопців до Черкас, – каже Юрій Ткаченко. – Удома ж і стіни лікують. Із багатьма пораненими я знайомий – бачилися в зоні АТО. Наші правоохоронці й на передовій гідно виконували свій обов’язок, і під стінами парламенту. Тепер наше завдання – зробити все можливе, щоби вони якнайшвидше були знову у строю.
Цього найдужче хочуть і самі поранені. Вони запевняють: лікуванням, доглядом і харчуванням в обласній лікарні задоволені.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x