У Черкасах спіймали автокрадія

У Черкасах спіймали автокрадія

Співробітники Соснівського райвідділу міліції спільно із працівниками УДАІ в Черкаській області затримали черкащанина, який напередодні Різдва викрав автомобіль. Про це „Нова Доба” дізналася в СЗГ УМВС України в Черкаській області.

До Соснівського райвідділу міліції звернувся 33-річний місцевий житель, який повідомив про крадіжку автівки. Чоловік розповів, що час від часу припарковував свою машину в дворі багатоповерхівки, де проживав. Прокинувшись вранці, він здивувався від побаченого – його авто не було на звичному місці, де він його залишив звечора. Потерпілий вказав працівникам міліції на номерні знаки, колір, марку та інші реквізити машини, які б допомогли правоохоронцям її відшукати.

Слідчо-оперативна група райвідділу виїхала на місце події, а працівники Державтоінспекції розпочали заходи, спрямовані на затримання зловмисника «по гарячих слідах».

Проте злодій недовго покатався на викраденій автівці – потрапив у незначне ДТП. Працівники Державтоінспекції, які прибули на місце пригоди, за наявним орієнтуванням встановили, що даний автомобіль знаходиться в розшуку, тому затримали його водія та доставили до Соснівського райвідділу міліції. При розмові зі слідчим з’ясувалося, що 26-річний чоловік неодноразово перебував у місцях позбавлення волі. Він пояснив, що вирішив викрасти машину, щоб покататися на ній, а потім здати на запчастини і таким чином підзаробити. Однак зловмисник був напідпитку, не впорався з керуванням і потрапив у аварію на одній із вулиць міста.

На даний час ведеться досудове розслідування, за даним фактом відкрите кримінальне провадження за ч. 2 ст. 289 Кримінального кодексу України (незаконне заволодіння транспортним засобом). Санкція даної статті передбачає позбавлення волі на строк від п\’яти до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x