Борг Водоканалу погасять з міського бюджету

Борг Водоканалу погасять з міського бюджету

З міського бюджету планують виділити кошти для того, аби погасити борги комунального підприємства «Черкасиводоканал» перед ПАТ «Азот». Це передбачає ухвалений на засіданні виконавчого комітету проект рішення, який найближчим часом винесуть на розгляд сесії, про внесення змін до Програми реформування, розвитку і утримання житлово-комунального господарства міста. «Нова Доба» про це дізналася в прес-службі Черкаської міської ради.

Як розповів директор департаменту житлово-комунального комплексу Андрій Наумчук, відповідне рішення дозволить унеможливити блокування рахунків комунального підприємства внаслідок примусового стягнення заборгованості перед ПАТ «Азот» через Державну виконавчу службу.

– Наразі борги підприємства становлять 8,8 млн грн – основного боргу та ще 5,4 млн грн нараховані штрафи й пеня, – зазначив Андрій Миколайович. – Водоканал немає власних коштів для того, щоб погасити цю заборгованість. А утворилася вона внаслідок того, що встановлені підприємством тарифи для населення на водовідведення були менші, аніж ПАТ «Азот» нараховував їм за очищення стічних вод. Різницю в тарифі мала б сплачувати держава, однак її не компенсували.

Як повідомив на засіданні виконкому міський голова Анатолій Бондаренко, борг держави перед КП «Черкасиводоканалом» за різницю в тарифах становить 80 млн грн.

Остаточне рішення з цього питання прийматимуть на сесії депутати Черкаської міської ради.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x