Черкаських дітей у садках на прогулянки не виводитимуть

Черкаських дітей у садках на прогулянки не виводитимуть

Сьогодні зранку в зв’язку з великою задимленістю міста позачергове засідання провела комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Черкаської міської ради. Про це «Нова Доба» дізналася в департаменті освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради.

Першим до розгляду було питання про перебування дітей у дошкільних навчальних закладах та школах. Для захисту здоров’я учнів загальноосвітніх шкіл та вихованців дошкільних навчальних закладів, комісія вирішила рекомендувати департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради терміново вжити заходів для мінімізації негативних наслідків впливу задимленого повітря на здоров’я дітей, а саме:

– 3 та 4 вересня 2015 року заборонити проведення прогулянок дітей у дитячих навчальних закладах міста та обмежити перебування учнів загальноосвітніх шкіл поза межами приміщень, всі заходи, зокрема, заняття проводити при закритих вікнах.

– рекомендувати хворим бронхо-легеневими захворюваннями використовувати ватномарлеві пов’язки.

А управління цивільного захисту департаменту житлово-комунального комплексу Черкаської міської ради має у разі погіршення обстановки щодо задимленості міста організувати роботу оперативного штабу з реагування на ситуацію, яка склалася. Зокрема, спільно з відділом організаційної роботи та інформаційного забезпечення інформувати населення на сайті Черкаської міської ради про зміни в метеорологічній ситуації в місті.

Черкаське міське управління ГУ Держсанепідемслужби у Черкаській області повинно провести аналіз повітря на наявність небезпечних речовин, результати аналізу надати голові місцевої комісії з питань ТЕБ та НС.

Контроль за виконанням рішення покладено на управління цивільного захисту департаменту житлово-комунального комплексу та департамент освіти та гуманітарної політики.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x