Народний депутат допоміг дитячому садку в Городищі

Народний депутат допоміг дитячому садку в Городищі

Час змінює не лише обличчя людей, але й обличчя наших міст і сіл. Городище теж перетерпіло чимало корисних (а часом і не дуже) нововведень, які до невпізнанності змінили місто. У мікрорайоні залізничного вокзалу ці зміни відбувалися в той час, коли цукрозавод розпочав будівництво п’ятиповерхівок на вулиці Маресьєва. Вони півколом оточили гектарну територію заводського дитячого садка, який мав дуже хорошу славу. До його працівників заводчани ставилися з повагою, а колектив закладу з любов’ю плекав своїх вихованців і творив книгу історії садка, початок якої датується 1936 роком.

Війна викреслила з цієї книги кілька вогненних років, але з відновленням роботи заводу розпочав свою роботу у пристосованому приміщенні й дитячий садочок. Згодом він справив новосілля у будинку, що на вулиці Індустріальна, а в 1967 році перейшов у розкішну на той час новобудову. Минуло 10 років, садочок виявився затісним для всіх дошкільнят заводського мікрорайону, і тоді збудували ще одне типове приміщення, в якому на сьогоднішній день функціонує 8 дошкільних груп.

Садочок назвали «Джерельце», і він справді став джерелом найперших знань для 212 вихованців, які перебувають тут протягом 10,5 годин, мають змогу три рази поїсти, погратися з однолітками, одержати знання, передбачені державними програмами, здобути фізкультурний гарт. Колектив педагогів об’єднує 15 вихователів, музичного керівника, інструктора з фізичного виховання, психолога. Тут функціонує театральна студія, працюють хореографічний та художній гуртки. До послуг дітей розкішні групові кімнати з окремими спальнями, музично-спортивна зала площею 156 м2, медичний кабінет, у садку розгорнуто дві музейні експозиції, де діти мають змогу доторкнутися серцем і душею до минулого рідного народу.
Кожен вихователь, посилено працюючи над втіленням у навчально-виховний процес розділів програми, знаходить час для поглибленої роботи над певним завданням. Приємно відзначити, що жодний районний захід не обходиться без участі вихованців і вихователів «Джерельця». У 2012 році вихователька Тетяна Олексіївна Шкребко здобула приз глядацьких симпатій на конкурсі «Вихователь року», чим дуже порадувала своїх вихованців, які того ж року посіли призове місце у спартакіаді «Перші кроки». У традиційному звіті-огляді «Срібні дзвіночки» вихованці «Джерельця» разом із музичним керівником Тетяною Леонідівною Підгайною дарують глядачам хвилини насолоди своїми чудовими художніми номерами.

Так, затишно живеться малюкам у цьому дитячому садку, а колектив закладу докладає немало зусиль, щоб діти йшли сюди з радістю. Тож і нинішнього навчального року власними руками зробили ремонт, за допомогою батьків замінили тюлі, придбали деякі господарчі товари, іграшки, меблі. Безперечно, дитсадок №1 – це частина історії Городища, яка продовжує творитися, дзвенить дитячими голосами, грається, співає – одним словом, живе! А щоб матеріальний стан «Джерельця» лише покращувався, садочок підтримують усі небайдужі, в першу чергу депутат Верховної Ради Геннадій Борисович Бобов. Зокрема, два роки тому він подарував вихованцям раннього віку ігрові розвиваючі модулі та набори іграшок для дітей старшого віку.

У 2015-2016 навчальному році виникла потреба замінити холодильне обладнання, що вийшло з ладу, адже зберігання продуктів має надзвичайно важливе значення в організації харчування дітей. Коштів на це садочок не мав, тому вирішили звернутися за допомогою до свого народного депутата Геннадія Бобова. Сподівалися на його чуйність і не помилилися – 23 лютого довгожданий подарунок прибув до дитячого садка. Потужний холодильник із морозильною камерою зайняв своє місце в харчоблоці ДНЗ «Джерельце». Ми щиро вдячні за це Геннадію Борисовичу,
бо в наші непрості часи виживання дошкільних закладів можливе лише завдяки увазі небайдужих людей. Тож бажаємо йому міцного здоров’я, людського щастя, успіхів у роботі й ніколи не втрачати чуйності та людяності, якими його щедро наділив Бог.

Білан Любов Миколаївна, завідувач Городищенського ДНЗ №1 «Джерельце»

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x