«Чудодійний» мед та інші продукти бджільництва

«Чудодійний» мед та інші продукти бджільництва

Про продукти бджільництва та їхні лікувальні властивості відомо багатьом. Проте мало хто чув про «бджолиний хліб», «королівське желе», забрус та підмор.

Прополіс

Прополіс – це унікальний природний антибіотик, сильніший за всі синтетичні антибіотики, до яких бактерії швидко звикають, він ліквідує втому, підвищує працездатність. Застосовується у вигляді спиртової настоянки, мазі на основі олії, а також для інгаляцій при захворюваннях дихальних шляхів. Розчин прополісу є сильним знеболювальним засобом, тому деякі стоматологи сьогодні обробляють ним ясна після операції.

Стільниковий мед

Мед, що зберігається в стільниках, біологічно активніший. Стільники ж можна їсти, бо бджолиний віск містить корисні речовини, вітаміни, багато провітаміну А, природні антибіотики. Віск, потрапивши у шлунок, діє як природний адсорбент і виводить токсичні речовини з організму. Жування воску зміцнює, очищає та дезинфікує ясна і зуби. Народна медицина вважає, що при частому жуванні стільникового меду виробляється імунітет до захворювань дихальних шляхів.

Пилок-обніжжя

Завдяки багатому складу пилок-обніжжя виявляє різноманітну лікувальну дію: стимулює ріст і відновлення ушкоджень тканин організму, підвищує гемоглобін, знижує вміст холестерину, має антисклеротичні властивості. Використовується при інфарктах, інсультах, гіпертонії, тахікардії, аритмії, ішемічній хворобі серця, стимулює імунну систему, покращує апетит, розумову і фізичну працездатність, зміцнює захисну систему організму і сприяє виведенню токсинів.
Вживають пилок 1-2 рази на день за півгодини до прийому їжі у кількості 1 ложки. Найкраще потримати пилок у роті, розчиняючи слиною. Запивати водою не можна, а передозування загрожує алергією.

Перга («бджолиний хліб»)

Перга підвищує імунітет, сприяє відновленню життєвих сил, допомагає при колітах, хронічних запорах, проносах, гепатитах, чоловічій та жіночій неплідності, аденомі простати, зниженні потенції, фіброміомах, мастопатії, кістозі, нормалізує травлення, ліквідує дисбактеріоз. Вагітним корисно вживати пергу для підвищення імунітету й запобігання викидням, токсикозам. Перга швидко відновлює мозковий кровообіг після інсультів, черепно-мозкових травм. При інсультах хворі виходили з коми вже на 2-й день,через 3 дні – сідали, а через тиждень – виходили на прогулянку, вживаючи 1 г перги 4-5 разів на день.

За брус

Забрус успішно лікує бактерійні й вірусні захворювання носа, горла, дихальних шляхів, поліпшує секреторну і моторну діяльність шлунка, обмін речовин, кровообіг, підвищує фізичну працездатність, зміцнює ясна.

Підмор

Підмором лікують від короткозорості, маститу, панарицію, варикозу, тромбофлебіту, болю в суглобах, серцево-судинних захворювань, хвороб нирок, судин головного мозку, старечої недоумкуватості. Підмор нормалізує артеріальний тиск, підвищує імунітет. Бджолиний підмор подрібнюють на порошок, заливають склянкою горілки (40º) та настоюють 2 тижні. Вживають протягом 1-2 тижнів по 15-20 крапель після їжі.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x