Черкаські рятувальники змагаються за професійний кубок

Черкаські рятувальники змагаються за професійний кубок

4 вересня о 9:00 на базі навчально-тренувального комплексу Державної пожежно-рятувальної частини №19 1-го Державного пожежно-рятувального загону по охороні ПАТ «АЗОТ» серед пожежно-рятувальних підрозділів області розпочалися змагання за звання «Краща ланка ГДЗС пам’яті Ігора Свідіна». Про це «Новій Добі» повідомила прес-служба Управління ДСНС України у Черкаській області.

У змаганнях беруть участь 26 команд газодимозахисників, які прибули з кожного району, та команда Черкаського інституту пожежної безпеки ім.Героїв Чорнобиля. Рятувальники позмагаються у виконанні трьох спеціальних комплексних вправ, а сааме: «Підйом по висувній драбині у вікно 3-го поверху учбової башти і рятування потерпілого», «Оперативне розгортання ланки ГДЗС від пожежного автомобіля з подачею 2-х стволів та влученням у мішень» також усі учасники здадуть іспит із теоретичної підготовки.

Програма змагань передбачає, що кожна команда рятувальників у складі 5 осіб, повинна встановити триколінну драбину, піднятися у вікно третього поверху учбової башти, звідки врятувати потерпілого, виконати силову вправу з колесом від великовантажного автомобіля, знайти у задимлених приміщеннях димокамери манекен, який якнайшвидше виносити на свіже повітря, провести бойове розгортання пожежного автомобіля та уразити струменем води спеціальні мішені, подолати психологічну смугу психологічної підготовки і при цьому не лише показати кращий час, а й якомога менше отримати штрафних балів.

Боротьба між командами очікується напруженою, запеклою та насамперед непередбачуваною. Треба зазначити, що до цього часу жодному з підрозділів не вдавалося двічі поспіль перемогти у цих змагань, тож напевне переможець минулого року команда з Держаної пожежно-рятувальної частини №3 міста Черкаси, спробує залишити в себе перехідний кубок імені Ігоря Свідіна.

Головний суддя змагань, заступник начальника Управління В’ячеслав Гончар відкриваючи змагання зазначив:
– Сьогоднішні змагання не лише данина пам’яті одного з найкращих офіцерів гарнізону, вони дозволяють вдосконалити професіоналізм та майстерність інших співробітників пожежно-рятувальних підрозділів. Управління, які щодня виконуючи бойові завдання часто із ризиком для власного життя намагаються допомогти людям.

Він також наголосив, що «індивідуальна майстерність кожного вогнеборця є запорукою чітких та злагоджених дій всієї команди. Саме тому досягнути найкращого результату зможе лише команда яка не лише покаже високий професіоналізм‚ а й дисциплінованість, та єдність».

З кожним роком важливість газодимозахисної служби зростає. Все більше надзвичайних подій створюють навколо себе зони, непридатні для перебування людей, тож їх доводиться ліквідовувати із застосовуванням апаратів, які захищають органи дихання рятувальників. Достатньо сказати, що цього року, саме завдяки застосуванню таких апаратів, в області вдалось врятувати життя 8 громадянам, та максимально швидко ліквідувати кілька сотен пожеж. Не дивно, що поєднання специфічної роботи вогнеборців та спорту знайшло відображення у традиційних змаганнях ланок газодимозахисної служби.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x