В ОДА обговорили проблеми, які турбують підприємців

В ОДА обговорили проблеми, які турбують підприємців

Податкові накладні Обленерго, втручання і перешкоджання монополістів щодо залучення інвестицій у область, тіньова економіка та корупція, – ці та інші проблеми турбують бізнес сьогодні. Та найбільше на часі проблема з тим, що в «Черкасиобленерго» й досі не виписують підприємцях податкові накладні, а ті не можуть відшкодувати ПДВ. Цю проблему бізнесмени обговорювали з головою ОДА, начальником фіскальної служби та представниками Обленерго. Повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

– Не виписаних податкових накладних на суму 58 млн грн. Така ситуація склалася не лише на Черкащині, а й у деяких інших областях, – зазначив голова ОДА Юрій Ткаченко.

Підприємці ж, у свою чергу, готові перестати платити за електроенергію.

У «Черкасиобленерго» зазначають, що це проблема загальнодержавна й у Києві про неї знають.

– Проблема полягає у реформуванні Податкового кодексу, поправки вплинули на реєстрацію податкових накладних. Для вирішення її є розроблений законопроект, він погоджений в комітеті Верховної Ради, але його ніяк не можуть прийняти. Ще однією проблемою є борги деяких споживачів. Тому гроші, які ми отримуємо на рахунок, відразу перераховуються на ДП «Енергоринок», – розповів Віктор Корчинський, перший заступник голови правління ПАТ «Черкасиобkенерго».

Очільник області зазначив, що така відповідь його не влаштовує і цю проблему потрібно вирішити до понеділка.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x