На понад 700 тис грн виявили втрат у відділі освіти Городищенської РДА

На понад 700 тис грн виявили втрат у відділі освіти Городищенської РДА

Фахівці Держфінінспекції в Черкаській області під час ревізії Відділу освіти Городищенської районної державної адміністрації (далі – Відділ освіти, Установа) виявили порушення, що призвели до втрат фінансових ресурсів, на суму 739,4 тис грн.
Зокрема, посадові особи Відділу освіти коштом загального фонду покрили видатки за комунальні послуги; з оплати праці кухарів, яких залучено до надання платних послуг; сплачено єдиний соціальний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, тоді як це мало здійснюватись коштом спеціального фонду. Через це з порушенням витрачено 540, 1 тис грн. Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі ДФІ в Черкаській області.

Також встановлено, що кошти, які були отримані внаслідок проведення перерахунку заробітної плати за час перебування працівників на лікарняних та у відпустках за власний рахунок, не були спрямовані до загального фонду місцевого бюджету і, як наслідок, призвело до недоотримання бюджетом надходжень у сумі понад 54 тис грн.

Окрім того, встановлено, що після завершення бюджетного періоду кошти в сумі 47,3 тис грн, які утримано із заробітної плати, не перераховано до районного бюджету, а спрямовано на відновлення касових видатків, що спричинило недоотримання районним бюджетом коштів на вказану суму.
За недотримання законодавства відносно 29 осіб складено протоколи про адміністративне правопорушення за ст. 164-2 КУпАП; притягнуто до дисциплінарної відповідальності 5 осіб.

Про результати проінформовано Городищенську районну державну адміністрацію, Департамент освіти і науки Черкаської обласної державної адміністрації, Управління Служби безпеки України в Черкаській області, Управління захисту економіки в Черкаській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України та прокуратуру Черкаської області.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x