За рік до музею приходить понад 2 000 відвідувачів

За рік до музею приходить понад 2 000 відвідувачів

Медведівський краєзнавчий музей, що входить до філіалу «Холодний Яр» НІКЗ «Чигирин», офіційно відкрито в 1996 році. Історія його починається з 60-х років зі шкільного краєзнавчого музею, ініціатором створення якого став учитель історії, краєзнавець Олександр Климович Руденко. Також велику роль у відкритті музею відіграв Павло Воскобойник, колишній учитель фізики, який дуже багато зробив у культурному аспекті для життя села. Він був одним з ініціаторів встановлення пам’ятника Максимові Залізняку в центрі Медведівки. Інформує власний кореспондент «Нової Доби».

У 1992 р. музей увійшов до складу філіалу «Холодний Яр» і був перенесений до окремого приміщення в центрі села. До експонатів, що лишилися зі шкільного музею, додали зібрані з Медведівки та навколишніх сіл. На сьогодні тут працює один музейний екскурсовод, два екскурсоводи по Холодному Яру й два науковці. За рік проводять приблизно 70-80 екскурсій за участі 2 500 відвідувачів. В експозиції представлено близько 1000 предметів.

– У музеї чотири зали: для тимчасових виставок, експозиція «Ремесла і промисли рідного краю», «Період Коліївщини», «Боротьба за українську незалежну державу в Холодному Яру 1918 – 1923 років», – розповідає очільник музею Богдан Легоняк. – За рік у музеї проводиться 5–6 виставок, які варіюються й оновлюються, також є й постійні, наприклад, до роковин голодомору.

Найновішими експонатами в музеї є прапори з Революції Гідності, які були на Майдані, речі з війни: гільзи, розірвані набої, тубуси від гранатометів. Також тут постійно проводиться велика кількість заходів, до яких залучають школярів, молодь. Частими є майстер-класи, захід «Ніч у музеї», патріотичні вечірки, таборування.

Фото тут

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x