Черкаські «місця несвободи» проінспектувала комісія з прав людини

Черкаські «місця несвободи» проінспектувала комісія з прав людини

Щойно відбувся круглий стіл, присвячений моніторингу місць несвободи в Черкаській області. Моніторинг здійснювали представники департаменту з реалізації Національного превентивного механізму Офісу Уповноваженого ВР України з прав людини спільно з громадськими активістами Черкас, Києва, Житомира, Чернігова та інших міст. Про це «Нову Добу» інформує власний кореспондент.

22 – 23 березня 2016 року без попередження комісія перевірила Ізолятор тимчасового утримання Черкаського відділу поліції ГУНП, Смілянський відділ поліції ГУНП та ІТТ Смілянського ВП ГУНП, Черкаську виправну колонію № 62 та Старобабанівську ВК № 92, Оршанеуький навчальний центр Державної прикордонної служби, кімнати для тимчасово затриманих Черкаського зонального відділу ВСП ЗСУ, Малостаросільський психоневрологічний диспансер, Черкаський геріатричний пансіонат ЧОДА та Придніпровський районний суд м. Черкас.

– На Черкащину ми завітали не вперше, – відзначила представник Департаменту з реалізації Національного превентивного механізму Уповноваженого ВР з прав людини Олена Темченко. – З 2012 року в нас було вже 16 візитів до різних установ різних систем. Ми побудували роботу свою так, що в нас усі візити до відомств були першими, а решта повторними. Це дає можливість говорити про об’єктивність і виконання чи невиконання наших рекомендацій і певних зрушень. Особливо хочеться відзначити заклади, підзвітні поліції. Це був візит повторний, і ми відзначили, що лише один з 18 пунктів попередніх рекомендацій не був виконаний.

Комісія виявила також декілька нових недоліків, які були визначені як незначні. Серед них порушення права на приватність у камерах, недостатнє освітлення, деяка необізнаність особового складу закладів із правами людини тощо.
Як пообіцяв присутній на круглому столі т. в. о. начальника ГУ НП в Черкаській області Владислав Пустовар, практично всі виявлені недоліки буде усунуто найближчим часом, для особового складу буде проведено спеціальні заняття і проведено заліки на знання конвенції з прав людини і з мед підготовки. Всі хто не зможуть скласти відповідні заліки більше не матимуть можливість займати відповідні посади.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x