Катеринопільські депутати виділили кошти з бюджету на функціонування шкільних автобусів

Катеринопільські депутати виділили кошти з бюджету на функціонування шкільних автобусів

Днями відбулося пленарне засідання 34-ої сесії районної ради, яку провів голова районної ради Олександр Комаренко.

На початку засідання, керівники, депутати і всі присутні привітали підприємців району з нагоди Дня підприємця. Кращих із них було відзначено за активну діяльність та громадську позицію, професіоналізм, надану благодійну допомогу на утримання і розвиток соціальної сфери району. «Нова Доба» про це дізналася в Катеринопільській РДА.

Першим питанням депутати розглянули стан виконання районної програми забезпечення пожежної безпеки, з якого проінформував Ігор Красюк, головний інспектор Катеринопільського районного сектору Державної служби надзвичайних ситуацій України в Черкаській області. Депутатами прийнято рішення, яким звернуто увагу керівників підприємств, установ та організацій на забезпечення протипожежного захисту об’єктів з масовим перебуванням людей, а також продовження в районі профілактичної роботи, створення нових та укомплектування діючих сільських пожежних команд та ін.

Володимир Коваленко ознайомив з пропозиціями райдержадміністрації щодо змін до рішення районної ради «Про районний бюджет на 2015 рік». У зв’язку з перевиконанням районного бюджету збільшено його дохідну частину на суму близько 1,5 млн грн, перерахуванням у районний бюджет цільових субвенцій з сільських, селищних рад, відповідно збільшено видатки. Зокрема, певні кошти було направлено на галузь медицини, а саме: для придбання предметів, матеріалів і деякого обладнання для центральної районної лікарні, оплату енергоносіїв, придбання житла. На галузь освіти додатково виділили кошти на функціонування шкільних автобусів, для забезпечення безоплатного харчування деяких категорій учнів, встановлення вікон, придбання твердого палива для навчальних закладів та інші першочергові видатки.

Враховуючи складність із забезпечення фінансування оплати праці працівників освіти і медицини, частково виділені кошти з районного бюджету на покриття дефіциту у забезпеченні виплати заробітної плати з нарахуваннями. Але, як повідомив доповідач на запитання депутатів, вирішити цю проблему повністю можуть тільки профільні міністерства чи Верховна Рада України, додатково виділивши кошти з державного бюджету, з якого тепер фінансуються ці галузі. А поки що керівники установ повинні вжити заходів щодо оптимізації видатків, проводити виплату заробітної плати виключно в межах затвердженого фонду оплати праці.

Під час засідання депутати прийняли ще низку рішень, зокрема щодо внесення змін до деяких районних програм та з питань управління комунальним майном.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x