У Сагунівці обговорили перспективи об’єднання з Леськами

У Сагунівці обговорили перспективи об’єднання з Леськами

У неділю в Сагунівці відбулася сходка, на якій обговорили перспективу об’єднання з Леськівською сільською радою, соціально-економічний розвиток населеного пункту, пасажирські перевезення та вирішували ряд господарських питань.
Нагадаймо, що згідно з перспективним планом, взявши до уваги територіальне розмежування та розвиток інфраструктури, фінансові можливості населених пунктів, Черкаський район представляє сім ефективних територіальних громад. Сагунівська сільська рада може об’єднатися із Леськівською, Худяківською, Думанецькою та Чорнявською сільськими радами, з центром у Леськах. У липні депутати Леськівської сільської ради прийняли відповідне рішення і надіслали пропозиції створити об’єднану громаду в Сагунівку. Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаській РДА.

– Місяць тривали громадські обговорення. Відбулося дві сесії сільської ради, дві сходки, вивчали всі можливі варіанти на засіданнях виконавчого комітету, тривали обговорення у трудових колективах установ та організацій села, – розповідає сільський голова Василь Шевченко. – У четвер відбудеться сесія сільської ради, де вже депутати остаточно вирішать, яку відповідь надати нашим сусідам.
На основних перевагах та повноваженнях об’єднаних громад наголосив перший заступник голови адміністрації Сергій Степанюк.
– Реформою передбачено, що держава здійснюватиме фінансову підтримку об’єднаних громад шляхом надання їм коштів на формування інфраструктури згідно з планом соціально-економічного розвитку такої територіальної громади. Обсяг фінансової підтримки розподілятиметься між бюджетами таких громад пропорційно до їхньої площі та кількості сільського населення. Крім того, в разі об’єднання громади переходять на прямі міжбюджетні відносини з державним бюджетом, а в бюджетах таких громад залишатиметься 60 % ПДФО, – зазначив Сергій Олексійович.
Кожен з присутній мав можливість висловити свою позицію щодо об’єднання. У четвер остаточне рішення ухвалять депутати сільської ради.

Разом з тим, учасники зібрання обговорили ряд питань соціально-економічного розвитку села. Це і залучення інвестицій, розрахунок за паї. Наріжним каменем для громади стало визначення зони, відповідно до якої розраховується тариф на пасажирські перевезення. Неодноразово це питання жителі села порушували на особистому прийомі в голови державної адміністрації.
– Аби поставити крапку в цьому питанні, у середу спеціальна комісія, у складі якої будуть представники громадськості та сільської ради, ще раз проведе заміри відстані від АС до кінця населеного пункту, – повідомив голова адміністрації.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x