Підліток на Черкащині загинув від удару струмом

5 вересня о 23:50 на колії станції Шевченкове-Південне на Черкащині електричним струмом травмовано підлітків 2000 року народження, які залізли на вантажний вагон. Про це «Нова Доба» дізналася на сайті «Укрзалізниці».
Хлопці перебували на залізничній колії разом з іншими однолітками. Вони залізли за вантажний вагон – зерновоз, наблизилися на небезпечну відстань до контактної мережі та були травмовані електрострумом високої напруги 27,5 кВ. Один з підлітків помер, другого доставлено з опіками в Шевченківську центральну районну лікарню.

Згідно з Правилами безпеки громадян на залізничному транспорті України, забороняється залазити на дах вагонів; підніматися на опори електрифікованих ліній; торкатися до металевих проводів заземлення, які ідуть від опори до рейки; наближатися до електропроводу, що лежить на землі, ближче ніж на 10 метрів.

На пішохідних мостах, що розміщені над електрифікованими коліями, залізничники встановлюють біля огороджувальних бар\’єрів суцільні запобіжні щити та настили для обгородження частин контактної мережі, що перебуває під напругою.
За інформацією управління охорони праці та промислової безпеки Укрзалізниці, у 2015 році внаслідок наближення до пристроїв електропостачання залізниць смертельно травмовано електрострумом 12 сторонніх осіб, серед них – дев’ять неповнолітніх.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x