Черкаські рятувальники тренувалися у непридатному для дихання середовищі

Черкаські рятувальники тренувалися у непридатному для дихання середовищі

Традиційні, масштабні навчання для пожежно-рятувальних підрозділів Черкаського гарнізону пройшли у спеціальному тренувальному комплексі на базі 1-го державного пожежно-рятувального загону ПАТ «АЗОТ» 30 березня. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Управління ДСНС у Черкаській області.

Під час тренувань рятувальники у складі спеціальних ланок відпрацьовували та виконували три практичних етапи, рятування умовного потерпілого з третього поверху навчальної вежі, пошук та рятування у безпечне місце із задимленого лабіринту потерпілого та подолання вогняної та психологічної смуги з перешкодами.

Такі навчання проводяться для практичного відпрацювання та закріплення навиків роботи у спеціальних апаратах, з якими рятувальники щоденно виконують складні завдання у небезпечному середовищі.

За словами психолога Управління Лесі Коротяєвої, «Такі тренування дозволяють не лише налагодити психологічний контакт між рятувальниками всередині підрозділу. Вони дозволяють сформувати та вдосконалити психологічні та психофізичні якості кожного окремого бійця ДСНС, оскільки більшість учасників цих тренувань мало не кожного дня у непростих, часто навіть екстремальних, умовах виконують небезпечні для життя роботи».

Крім практичної складової занять, офіцери Служби, відпрацьовували також командні і організаційні питання побудови, оснащення та керованості ланки ГДЗС під час бойового розгортання, встановлення спеціальних та висувних драбин, гасіння пожеж на висотах, а також при порятунку людей.

– Такі заняття ніколи не проводилися лише заради виконання відомчих розпоряджень та нормативних актів. Наша робота не пробачає жодної помилки, тому увага до таких заходів максимальна. Ми постійно тренуємо як підрозділи так і окремих рятувальників та їхніх керівників, – підкреслив заступник начальника Управління з реагування В`ячеслав Гончар.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x