Черкащани сплатили понад 8 млн грн екологічного податку

Черкащани сплатили понад 8 млн грн екологічного податку

Протягом І кварталу 2016 року черкаські суб’єкти господарювання сплатили до зведеного бюджету понад 8 млн. грн. екологічного податку, що на 76 тис. грн. перевищує минулорічні показники. Надходження з цього платежу розщеплюються в такій пропорції: 20% спрямовується до спеціального фонду державного бюджету, 80% – до місцевого бюджету. «Таким чином, до державної казни надійшло понад 1,6 млн грн, до місцевої – понад 6,4 млн гривень», – повідомив начальник Державної податкової інспекції у м. Черкасах Антон Царюк.

На сьогодні, платниками екологічного податку в м. Черкаси є понад 450 суб’єктів господарювання – юридичних осіб та понад 130 фізичних осіб – приватних підприємців.
Найбільші суми екологічного податку відрахували до бюджету черкаські підприємства – виробники теплової та електричної енергії та підприємства хімічної промисловості. Про це «Нова Доба» дізналася в ДПІ у м. Черкасах.

«Надходження цього платежу спрямовуються на здійснення природоохоронних заходів, включаючи захист від шкідливої дії вод сільських населених пунктів та сільськогосподарських угідь, ресурсозберігаючих заходів, а також заходів для зниження впливу забруднення навколишнього природного середовища на здоров\’я населення», – зазначає Антон Царюк.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x