Протягом року в Черкаському районі не зареєстровано спалахів інфекційних захворювань

Протягом року в Черкаському районі не зареєстровано спалахів інфекційних захворювань

Профілактика інфекційних хвороб шляхом імунізації населення є найефективнішим заходом щодо забезпечення здоров’я населення. Стан профілактичної роботи з інфекційними захворюваннями та стан імунопрофілактики дитячого населення розглянули у ході засідання координаційної наради. «Нова Доба» про це дізналася в Черкаській РДА.

– За звітний період спалахів інфекційних захворювань, менінгококової інфекції, кору, краснухи, дифтерії та правцю не зареєстровано, – про це присутніх поінформував головний лікар Черкаської ЦРЛ Микола Гуськов. – Однак недостатнє та несвоєчасне забезпечення лікувальних закладів імунобіологічними препаратами є причиною невиконання профілактичних щеплень.
Відтак, показник своєчасності вакцинації проти дифтерії, поліомієліту, кашлюку та правцю становить: діти до 3-х місяців 30,1 %, діти до 6-ти місяців – 12,5 %, діти, яким виповнився рік, – 28,2 %.
Показник ревакцинації дітей проти поліомієліту:
діти 2-річного віку – 59,1 %;
діти 6-річного віку – 39,1%;
діти 14-річного віку – 46,5%.

– Задля забезпечення максимально ефективного використання наявної вакцини медичні установи району планують та організовують дні щеплення, що дає змогу зменшити «коефіцієнт розливу» при застосування багатодозних флаконів, – наголосив Микола Гуськов. – Окрім того, серед батьків постійно проводиться санітарно-освітня робота, яка дає позитивні результати. За сім місяців поточного року батьки закупили 262 дози різних видів вакцини.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x