Лисянський капелан вдруге відправився на передову АТО

Лисянський капелан вдруге відправився на передову АТО

Настоятель храму святого Успіння Божої матері УПЦ КП в селі Орли на Лисянщині Володимир Сеньковський вже вдруге поїхав в зону проведення АТО щоб взяти на себе обов’язки капелана 14-го Окремого мотопіхотного батальйону. Напередодні, разом з іншими священниками, він проходив заняття за спеціальною програмою Міноборони. Безпосередньо у військовій зоні перебуватиме місяць, потім повернеться до своєї парафії.

Прихожани церкви, козаки Лисянського козацького полку УРК провели свого духовного наставника і козака до війська, помолилися, просячи в Бога аби він живим і неушкодженим повернувся додому.
Отець Володимир, переодягнувшись після служби в храмі у військовий однострій, зауважив, в що зоні АТО священнослужителі не беруть до рук зброю. Їхня місія – дати бійцям надію та показати, що Бог завжди поруч із ними. Однак, коли потрібно буде виручати бойових побратимів, він пообіцяв стати з ними пліч-о-пліч в бою, щоб захистити рідну землю.

Ми зателефонували отцю Володимиру через кілька днів після його відбуття у військовий підрозділ. Він розповів, що на передовій тривожне затишшя. Розвідка доносить, що російсько – терористичні угрупування накопичують сили, проводять провокаційні вилазки. Українські війська готові відбити будь-який наступ. Капелан проводить весь час з бійцями, підтримує їх бойовий дух молитвою і просить у Бога, щоб на нашу стражденну землю скоріше прийшов мир, і вже не пролилася жодна капля солдатської крові.

Олександр ЩЕРБАТЮК

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x