Учасник проекту «ВелоЧеркасці» радить, як підібрати велосипед

Учасник проекту «ВелоЧеркасці» радить, як підібрати велосипед

Черкасець Юрій Кордюк вперше на колеса «підсів» років у 8. Покатався на «розкладному» зайчику, але далі дитячих «покатушок» справа не пішла. А потім, років 2 назад, колеги запропонували взяти участь у «покатушках по четвергах» (про цей проект уже писала «Нова Доба»). І тут Юра зрозумів, що без велосипеда йому далі життя – не життя.

– Після пропозиції взяти участь у «покатушках» я згадав, як в дитинстві хотів «гірський» велик. Потім у друга взяв на 10 хвилин проїхатись, і все. Адже коли сідаєш на нормальний велосипед відчуваєш легкість, ейфорію і ніби-то він сам тебе несе вперед. Якщо потім пересісти, наприклад, на «Україну» чи «Ашан», то потім таке відчуття, що він під тобою зараз розвалиться, і хочеться лише якнайскорше злізти. Далі за декілька днів зібрав інформацію про велосипед, який хочу, і придбав.

Юрій радить усім тим, хто лише планує осідлати «залізного коня», при виборі велосипеда не економити, думаючи «От я навчуся і куплю кращий», оскільки хороший, надійний велосипед – це, насамперед, комфорт і безпека під час поїздки.

– Потім ваші ноги, руки, спина та все тіло скаже вам «дякую». Треба підбирати ровер спочатку по типу та майбутньому характеру поїздок, потім по розміру рами та геометрії. Варто обов’язково сісти, проїхатися та перевірити чи зручно, потім вже дивитися на інші характеристики. Також варто попіклуватися про ліхтарі, відбивачі та інші засоби безпеки. Адже, якщо свій перший велосипед вибрати непідходящий, то вся жага до вело-прогулянок швидко пропаде. А запитати поради можна, як у досвідчених велосипедистів, так і у продавців у веломагазинах.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x