Голова облради відвідала тальнівські підприємства

Голова облради відвідала тальнівські підприємства

8 вересня голова обласної ради з робочим візитом побувала на Тальнівщині. Вона відвідала кілька підприємств, навчальних і культурних закладів, ознайомилася із їхньою роботою та вивчила існуючу проблематику, а також зустрілася із колективом та студентами агротехнічного коледжу та сільгоспвиробниками району. «Нова Доба» про це дізналася в Черкаській обласній раді.

Валентина Коваленко побувала на ЗАТ «Тальнівський щебеневий завод». Раніше економічно активне підприємство нині працює на 20% потужності. Існують серйозні проблеми зі збутом, адже раніше більшу частину щебеню відправляли на Росію. Також заводу затримують повернення ПДВ. За словами керівництва, підприємству держава винна 5 мільйонів гривень, що не покращує його фінансовий стан.

Також Валентина Коваленко ознайомилася із роботою дитячого садка «Ромашка» у м.Тальне, у якому виховують 208 діток. Тут функціонують логопедичні групи, у яких дітям успішно виправляють вади мовлення. Голова облради подарувала закладу цікаві і корисні книжки. Директор дитсадка Людмила Похнатюк попросила Валентину Коваленко посприяти із придбанням трьохярусних ліжок.

Потім голова обласної ради відвідала тальнівську ЗОШ №2. Вона ознайомилася із матеріальною базою школи та пришкільним музеєм хліба. У якості презенту від голови облради навчальному закладу дісталася література рідного краю.

Показали тальнівчани Валентині Коваленко і Міський центр культури та дозвілля Тальнівської міської ради. Він став справжнім осередком культури для місцевих жителів. Тут вони навчаються танцям, грі на музичних інструментах, вокалу, мають можливість дивитися кіно на сучасному обладнанні. Єдина проблема закладу – відсутність сучасних крісел у глядацькій залі. У вирішенні її вони попросили посприяти Валентину Коваленко.

Потім голова обласної ради ознайомилася із виробництвом на ДП ТРК «Влад». Воно займається виробленням електронних датчиків для автомобільної промисловості Німеччини. Продукція, яку вони виробляють, високої якості і не має аналогів в Україні. Проте на підприємстві хотіли б, щоб про неї більше дізналися на світовому рівні, щоб розширити обсяги виробництва. Голова обласної ради запропонувала виробникам взяти участь у інвестиційному форумі, який незабаром має відбутися у Києві, і представити там свою продукцію. Цю ідею на підприємстві сприйняли з ентузіазмом.

Під час робочої поїздки голова обласної ради мала можливість ознайомитися із роботою ефективного господарника. Сільськогосподарським підприємством ТОВ «Промінь АА» задоволені і працівники, і Білашківський сільський голова Любов Чмига, і селяни. Це підприємство – приклад того, як можна бути економічно успішним і соціально відповідальним. Тут займаються як рослинництвом, так і тваринництвом. Вирощують корів, свиней і овець. Середня заробітна плата тут, за словами директора Миколи Скіченка, становить 4,5 тисячі гривень. За паї людям платять по 7,5%. Для працівників підприємство дає безвідсоткові кредити на придбання житла і автомобілів. Постійно підтримує фірма і сільську інфраструктуру.

На питання Валентини Коваленко, чи хочуть у Білашках об’єднуватись із іншими селами, і сільський голова, і директор підприємства відповіли заперечно. Адже село самодостатнє, може самостійно забезпечувати свої потреби і розвиватися.

– Підприємство у Білашках продемонструвало, як сьогодні може жити українське село, коли є господар, є можливість людям працювати, заробляти кошти, поповнювати бюджети. Оце якраз і є та реальна децентралізація. Це якраз те, чого нам не вистачає – справжнього господаря на землі, який міг би всі питання вирішувати у співпраці з людьми, – зазначає Валентина Коваленко.

Під час візиту на Тальнівщину голова обласної ради ознайомилася з діяльністю Державного історико-культурного заповідника «Трипільська культура», а також з роботою Тальянківського агротехнічного коледжу Уманського національного університету садівництва. У навчальному закладі Валентина Коваленко поспілкувалася із студентами, викладачами та сільгоспвиробниками району. Вона відповіла на запитання щодо своєї політичної позиції, люди цікавилися думкою голови обласної ради щодо соціально-економічної ситуації в державі. А сільгоспвиробники повідомили, що з боку деяких працівників РДА існує протидія їх нормальній роботі, злочинні схеми у сфері земельних відносин продовжують працювати.

– Дуже втішило сьогодні спілкування з людьми. Люди розуміючі, люди мудрі, вони хочуть, щоб влада їм йшла назустріч, а не заважала працювати. Вони знають, як дати лад у себе на землі. І тільки допомога, і тільки врегулювання законодавчих актів, які не врегульовані, це те, що їм потрібно від влади. Усе решту вони зроблять самі, – підбила голова обласної ради підсумки свого робочого візиту у Тальнівський район.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x