Жителі Мошен передали допомогу для АТОвців

Жителі Мошен передали допомогу для АТОвців

Від школяра до пенсіонера жителі Мошен зносили для наших воїнів плоди своєї праці. У понеділок вже четвертий гуманітарний вантаж бійцям 93-ї окремої механізованої бригади передали жителі села, а вже вчора хлопці на передовій смакували свіжою городиною, салом, молоком, медом, консервацією, сухариками, пирогами та печивом від мошнівських господинь. «Нова Доба» про це дізналася в Черкаській РДА.

Разом з продуктами, переказували подяку нашим захисникам і побажання повертатися додому живими і неушкодженими.
– Особлива подяка тим односельцям, які не тільки ділилися власним добром, а й самі стали волонтерами, організовуючи колег, сусідів, родичів, друзів, знайомих. Це і родина Володимира та Марії Батраків з вулиці Шаповала, Григорія та Лесі Константинових, Олени Гречухи з вулиці Жовтнева, Валентини Крамар з вулиці Невського, Валентини Крамар з вулиці 40-річчя Перемоги, Лесі Гаврилюк з вулиці Зеленої, Віти Гулі з вулиці. Дробиша, Євдокії Білик з провулку Ветеринарного, родина Олега і Світлани Бутенків. Слова вдячності хочеться сказати працівникам дитячого садка і його завідуючій Валентині Коршак, працівникам Мошнівської районної лікарні і головному лікарю Любові Іващенко, сільському голові Антіну Чорноволу, керівникам агрофірми «Фрау Марта» та ТОВ «Агротехсервіс-Мошни», працівникам «Бурхливого потоку» та родині Миколи Коропа, приватному підприємцю Олені Скрипці, – розповідає Валентина Преснякова, мати загиблого учасника антитерористичної операції Максима Преснякова. – Особливо приємно, коли люди не тільки готові прийти на допомогу, а й самі цікавляться життям бійців на передовій, проявляють ініціативу, пропонуючи свої послуги. Такими є учні та працівники школи на чолі з директором Наталією Майданік, протоієрей Спасо-Преображенського храму Олег Мархалевич та усі прихожани, працівники будинку культури на чолі з директором Юрієм Логоцьким. Саме заклади духовності, культури та виховання стали постійними місцями збору допомоги. Постійно діє волонтерський загін Мошнівської школи. Завжди знає, що потрібно бійцям, соціальний педагог Леся Константинова. А до спільної справи також долучився методкабінет Станції юних техніків на чолі із Анатолієм Журилом. Під час районної гри-випробування «Котигорошко» організатори провели акцію «Морозиво для бійця» і зібрали та передали нашим воїнам 660 гривень. А повернувшись з чергового походу, учасники туристично- краєзнавчого клубу «Альта» зекономили продукти та кошти для бійців. Також написали та передали їм спільного листа, де просять повернутися додому живими.

Цього разу мошнівці відправили допомогу не тільки бійцям 93-ї окремої механізованої бригади, а й допомогли продуктами 128-й гірсько-піхотній бригаді, ще частину «гуманітарки» доправить наступного тижня постійний волонтер села Сергій Литвин.
– На жаль, останнім часом стало недоброю традицією закидати село листівками сумнівного змісту, які збурюють селян, поширюючи не завжди правдиву інформацію, невиправдано принижують гідність односельців, розпалюють полум’я ворожнечі серед населення. Хочеться попросити таких ініціаторів спрямувати свою енергію, кошти, витрачені на листівки, на справді добрі і конкретні справи. Проявляти свій патріотизм не словом, а ділом, – додає мати загиблого героя.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x