Регіональну учнівську конференцію з історії України започатковано в Черкаській школі

Регіональну учнівську конференцію з історії України започатковано в Черкаській школі

12 травня у Черкаській спеціалізованій школі І – ІІІ ступенів №28 ім. Т.Г. Шевченка відбулася І регіональна учнівська науково-практична конференція з історії «Україна відома і невідома – terra incognita». Керівником та ініціатором конференції виступила вчитель історії Тетяна Прошко за підтримки адміністрації школи на чолі з Тетяною Скорик. Мета заходу – привернути увагу молоді до історії рідної держави, вмотивовувати їх до наукової та пошукової діяльності, спрямованої на дослідження невідомих, або маловідомих сторінок історії рідного краю. У конференції взяли участь учні Першої міської гімназії м. Черкас, загальноосвітніх шкіл №5, 15, 30, 32, спеціалізованих шкіл № 3, 18, 20, 28 та школи №5 м. Сміли.

Після відкриття конференції юні пошуковці та дослідники працювали в тематичних секціях: «Хто за свободу вийшов проти смерті, тому немає смерті на землі», «Титанічні постаті на ниві української історії», «Моя земля – моя історія жива», «Україно – ти моя жива молитва…», «Ми діти твої, Україно». Керівниками цих секцій були запрошені гості – історики-науковці: кандидат історичних наук, доцент, завідувач кафедри туризму Східноєвропейського університету менеджменту та права Іван Десятніков; завідувач відділу історії краю ХХ-ХХІ ст., КЗ «Черкаський обласний краєзнавчий музей» Ольга Мазуренко; завідувач відділу історії краю ХІV-поч. ХХ ст. Сергій Ганницький; старший науковий співробітник відділу історії краю ХХ-ХХІ ст. Денис Кулик; кандидат історичних наук, методист КЗ «Черкаський обласний центр роботи з обдарованою молоддю Черкаської обласної ради» Тетяна Нераденко.

Серед гостей конференції були також методист Черкаського обласного центру туризму та краєзнавства Світлана Павлова, заступник директора департаменту освіти та гуманітарної політики Ігор Волошин та методист міського методичного кабінету установ освіти Юрій Трубін. Усі учасники конференції, гості, учителі та учні школи мали можливість відвідати пересувну виставку, яку організували працівники обласного краєзнавчого музею та шкільний етнографічний музей. Учасники конференції та керівники отримали сертифікати, що засвідчили участь у заході. А головним підсумком конференції став досвід публічних виступів та захисту своїх робіт, який отримали юні науковці.

Микола Щербина

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x