У черкаській школі стартувала акція «Зелений вир»

У черкаській школі стартувала акція «Зелений вир»

Черкаська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів №3 школа стала засновником міської екологічної акції по сортуванню побутових відходів «Зелений вир». Ініціаторами акції, що проходить під гаслом «Сортує сміття кожна родина – до сталого розвитку йде Україна!», є екологічний комітет шкільного парламенту, шкільний осередок Всеукраїнської дитячої спілки «Екологічна варта», клуб «AQUA» спільно з картонно-паперовим комбінатом «Папір – Мал» та Українською макулатурною компанією. «Нова Доба» про це дізналася в департаменті освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради.

З метою впровадження у повсякденне життя школярів та їх родин практику роздільного збору побутових відходів, їх утилізацію, в усіх приміщеннях школи встановлено контейнери для щоденного сортованого збору макулатури. По мірі заповнення контейнерів працівники Української макулатурної компанії будуть вивозити зібрану макулатуру.
У класних кімнатах також встановлені контейнери для збору пластикових кришок, із яких надалі будуть виготовлятися протези для воїнів АТО.

Багато років у школі відбуваються екологічні акції по збору макулатури та ПЕТ – пляшок, з минулого року – гальванічних елементів (батарейок).
Кошти зібрані в цьому році завдяки екологічним акціям будуть використані для енергоефективного освітлення та встановлення LED – ламп.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x