У Каневі нагородили найталановитіших шевченкознавців

У Каневі нагородили найталановитіших шевченкознавців

Переможців VI Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка нагородили в Каневі. Урочиста церемонія відбулася в музеї Шевченківського національного заповідника. «Нова Доба» про це дізналася в прес-службі ОДА.
Щороку географія конкурсу розширюється. Більшає і учасників. Свої роботи на ці творчі змагання подають не лише школярі та студенти з України, а й з-за кордону.

– Цьогоріч у цьому престижному конкурсі взяли участь близько тисячі учнів 5 – 11 класів загальноосвітніх і професійно-технічних закладів, студентів ВИШів, – зауважує міністр освіти та науки України Лілія Гриневич. – Щорічно долучається молодь із різних країн: Австрії, Бельгії, Грузії, Білорусі, Іспанії, Польщі, США тощо. Члени фахового журі відзначили глибоке розуміння тематики та творчий потенціал цьогорічних конкурсних робіт. І для нас цінна кожна з них. Це чудово, що діти можуть творчо осягнути велику спадщину Тараса Шевченка та презентувати своє бачення.

Нагороди переможцям разом із міністром освіти та науки України вручав голова Черкаської ОДА. Їх понад півсотні.
– Я по-доброму заздрю нинішнім дітям, – говорить Юрій Ткаченко. – Бо вони можуть по-справжньому пізнати Шевченка вже в такому юному віці. Пам’ятаю, як ми у школі вивчали його творчість. Це було поверхнево: коротка біографія, кілька віршів напам’ять і все. Бо так тоді вчили. Тому ми приходили до Шевченка вже у старшому віці. До речі, зараз у черкаських школах ми започатковуємо факультатив «Шевченкознавство», щоб учні без жодних бар’єрів пізнавали нашого Кобзаря. Видно, наскільки цей конкурс важливий для учасників. І дуже символічно, що свої нагороди вони отримують саме в Каневі. Черкащина об’єднала юних шевченкознавців звідусіль. Більшість із них тут уперше.

Серед переможців конкурсу й черкаський школяр – шестикласник із гімназії № 31 Ярослав Теленько. Нагадаємо, завтра в Каневі відбудуться заходи до 155-ої річниці від дня перепоховання Тараса Шевченка на Чернечій горі.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x