Що потрібно знати про житлові субсидії

Що потрібно знати про житлові субсидії

Що потрібно знати про житлові субсидії інформує заступник директора департаменту – начальник управління соціального захисту населення Соснівського району департаменту соціальної політики Черкаської міської ради Литвинович Валентина Іванівна. «Нова Доба» про це дізналася в прес-службі Черкаської міської ради.

ЩО ТАКЕ ЖИТЛОВА СУБСИДІЯ

З 1 травня 2015 р. діє спрощений порядок призначення субсидій. Житлова субсидія – це допомога, яка надається державою з коштів бюджету тим родинам чи одиноким громадянам, у яких сукупна сума витрат на комунальні послуги перевищує встановлений державою відсоток щомісячного доходу. Житлова субсидія призначається терміном на 12 місяців.

КОМУ ПРИЗНАЧАЄТЬСЯ СУБСИДІЯ

Субсидія призначається одному із членів сім\’ї, зареєстрованому у житлі і на якого відкрито особовий рахунок на оплату житлово-комунальних послуг. Право на оформлення субсидій мають також особи, які орендують житло на підставі письмового договору.

ХТО НЕ МАЄ ПРАВА НА СУБСИДІЮ

Не отримає субсидію домогосподарство, будь-який з членів якого протягом року здійснив одноразову купівлю на суму, що перевищує 50 тис. грн.

КУДИ І ЯК ПОДАЮТЬСЯ ДОКУМЕНТИ НА ОФОРМЛЕНЯЯ СУБСИДІЇ

Документи для призначення житлової субсидії можна надіслати ПОШТОЮ до місцевого управління соціального захисту населення.
Також можна особисто звернутися щодо призначення субсидії до управління соцзахисту за місцем реєстрації. У сільській місцевості прийом документів для призначення субсидій здійснюють також уповноважені особи, які визначаються виконавчими органами сільських і селищних рад.

ЯКІ ДОКУМЕНТИ ПОТРІБНІ ДЛЯ ПРИЗНАЧЕННЯ СУБСИДІЇ

Всі документи, які потрібні вам для оформлення субсидії, вже надійшли у вашу поштову скриньку. Якщо документів немає – їх можна роздрукувати, зайшовши на офіційний сайт обласної державної адміністрації, або звернутися до місцевих управлінь соціального захисту, а в сільській місцевості – до сільської (селищної) ради.

Для призначення субсидій необхідно заповнити ЛИШЕ ДВА ДОКУМЕНТИ:

– спрощену заяву (на 1 аркуші);
– спрощену декларацію про доходи і витрати осіб, зареєстрованих у житловому приміщенні (на 1 аркуші).

Жодних інших документів заповнювати НЕ ПОРІБНО. Усі інші відомості органи соціального захисту населення отримують самостійно.

ХТО ОТРИМАЄ СУБСИДІЮ АВТОМАТИЧНО

Автоматично отримають субсидію сім\’ї, які одержували її протягом опалювального сезону 2014-2015 р. Їм не потрібно подавати жодні документи і звертатися до органів соціального захисту. Фахівці самостійно виконають всю роботу, необхідну для надання субсидії таким громадянам.

Громадянам, які, починаючи з травня 2015 року, вже подали документи для призначення субсидії за удосконаленим порядком, повторно подавати їх також не потрібно!

З більш детальною інформацією про заяву, декларацію та зразками їх заповнення ви можете ознайомитися, відкривши файл, що додається.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x