У Черкасах рятувальники навчали школярів правил безпеки

У Черкасах рятувальники навчали школярів правил безпеки

Традиційно з початком нового навчального року, в школах та дошкільних освітніх закладах, рятувальники проводять фахові заходи, – «Тижні безпеки». Їх головною метою є допомога дітям, після завершення літнього канікулярного періоду, легше адаптуватися до змін у власному розкладі, в оточенні. Про це «Новій Добі» повідомила прес-служба Управління ДСНС України у Черкаській області.

Під час своїх візитів до навчальних закладів, рятувальники за допомогою листівок, плакатів, застосовуючи приклади та часто використовуючи спеціальну техніку та обладнання, привертають увагу дітей до ознак можливих небезпек, на правила поведінки та дій на випадок, якщо поруч із ними виникне якась з надзвичайних ситуацій.

Впродовж вересня співробітники ДСНС планують відвідати більшість шкіл та дитячих садочків. Один із таких візитів відбувся сьогодні до першокласників в загальноосвітню школу I-III ступенів № 30 та першу міську гімназію.

Аби допомогти краще освоїти основи правил безпечного поводження в умовах надзвичайних ситуацій, рятувальники встановили в гімназії спеціальний куточок безпеки, а також на життєвих прикладах обговорили з малими учнями, як виникають і чим небезпечні екстремальні ситуації. Особлива увага була приділена закріпленню знань першокласникам правил поведінки під час поводження з електро-, газовими приладами, перебуванні на вулиці.

Не обійшлись сьогоднішні заняття з безпеки, без традиційного практикуму. Оглянувши бойову техніку, одяг пожежника-рятівника, кожен із першокласників зміг практично познайомитися із героїчною професією, випробувати власні сили нехай навіть і за допомоги професіоналів, в ліквідації умовної пожежі.

Приємно що прощаючись, діти, не лише запрошували рятувальників на нове побачення, а й повторювали один одному, як найважливіше правило, відомі усім фрази, – сірники – це не іграшка, – невідомі предмети чіпати неможна, – телефон служби порятунку «101».

На згадку про сьогоднішній день співробітники Служби порятунку подарували першокласникам цікаві сувеніри: розклади уроків де також зазначені основні правила безпечної поведінки, розмальовки, та солодкі подарунки.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x