Із Тальнівського музею викрали картини місцевих художників

Із Тальнівського музею викрали картини місцевих художників

У ніч проти 27 травня обікрали приміщення, де перебуває Тальнівський музей історії хліборобства. «Нова Доба» про це дізналася з сайту «Вісті Черкащини».

«О 16 годині я йшов із роботи все було на місці. На ранок виявив, що зникли картини роботи місцевих художників Федора Плахотнюка «Іван Їжакевич», портрет Тараса Шевченка, написаний Іваном Сотниченком, а також картина Михайла Іванченка «Напад поляків на Мошурів». Крім того, злодії винесли давні музичні інструменти – ліру і цитру, грамоту Героя Радянського Союзу Двохбабного, муляж рушниці Мосіна. Ствол від кулемета», – каже директор музею Олександр Климанський.
Посадовець повідомив Тальнівське відділення поліції. Ті зафіксували злочин і працюють над пошуком злочинців.
Тим часом, у засобах масової інформації поспішили повідомити про крадіжку із тальнівського музею картин відомого українського художника Івана Їжакевича. Їх там ніколи не було. (А Іван Їжакевич народився в селі Вишнопіль Уманського повіту — тепер Тальнівського району – авт.).

Зауважимо, за збігом обставин, депутати Тальнівської районної ради у день, коли працювала слідчо-оперативна група, передали ту частину приміщення, якою злодії проникли в музей, в оренду поліграфічному підприємству та погодились на передачу експонатів в оренду міському музею. Серед них мали бути і деякі вкрадені речі.
Востаннє Тальнівський музей грабували у середині 90-х. Тоді винесли римські срібні монети, муляжі зброї, муляжі Зірок Героїв Радянського Союзу. Злочинців так і не знайшли.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x