Землевпорядники Черкащини для учасників АТО зарезервували понад 2,7 тис га землі

Землевпорядники Черкащини для учасників АТО зарезервували понад 2,7 тис га землі

На території Черкаської області працівники Держгеокадастру зарезервували для учасників антитерористичної операції 331 масив загальною площею 2 714,77 га. Найбільше такої землі в Городищенському (427 га), Чорнобаївському (324), Корсунь-Шевченківському (267 га), Лисянському (235 га) й Маньківському (227 га) районах. «Нова Доба» про це дізналася в ГУ Держгеокадастру в Черкаській області.

Зарезервовані на Черкащині землі можуть бути використані для різних потреб. Із загальної кількості найбільше землі – 292 масиви загальною площею 2,5 тис. га – призначено для ведення особистого селянського господарства. Для садівництва в запасі для АТОвців є 12 земельних ділянок загальною площею більше як 104 га. Ще майже 87 га можуть надати для будівництва житлових будинків і господарських споруд.

Фахівці територіальних органів землевпорядної служби Черкаської області продовжують роботу з пошуку земель для надання у власність АТОвцям і сім’ям загиблих воїнів, для цього співпрацюють із органами місцевого самоврядування та райдержадміністраціями.
Для військовослужбовців, які бажають отримати землю, на офіційному веб-сайті Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області в графічному атласі є у відкритому доступі інформація про вільні ділянки. Також у рубриці «Інформація для учасників АТО та членів їхніх сімей» розміщена покрокова схема дій для допомоги в отриманні земельних ділянок.

Довідка:
Надання у власність земельних ділянок учасникам АТО здійснюється в порядку, визначеному статтею 118 Земельного кодексу України, за умови, що такий громадянин не скористався своїм правом на безоплатне отримання у власність земельної ділянки відповідного цільового призначення та надав документ, який посвідчує його участь в АТО.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x