Черкащани сплатили до бюджетів понад два з половиною мільярди гривень податків

Черкащани сплатили до бюджетів понад два з половиною мільярди гривень податків

Як повідомив начальник головного управління ДФС у Черкаській області Максим Криштопа, з початку року станом на 1 червня збір доходів зведеного бюджету склав 2595,2 мільйона гривень. У тому числі до загального фонду державного бюджету зібрано 1218,1 млн.грн. До місцевих бюджетів надійшло 1377,1 млрд.грн. платежів. Зокрема за травень п.р. до загального фонду державного бюджету зібрано 219,7 млн.грн., до місцевих бюджетів – 317,2 млн.грн. податкових платежів. «Нова Доба» про це дізналася в ГУ ДФС у Черкаській області.

Порівняно з фактом минулого року у поточному, у співставних умовах, до державного бюджету зібрано більше на 509,5 млн.грн., податків і зборів, або на 72 відс. До місцевих бюджетів надійшло на 447,3 млн.грн., або на 48,1 відс. більше, рівень виконання розписів рад – 129 відс., додатково надійшло 309,5 млн. гривень.
Зокрема, за 5 місяців п.р. платники Черкаської області сплатили 911,3 млн.грн. податку на доходи фізичних осіб. У тому числі 227,8 млн.грн. ПДФО перераховано до Державного бюджету України; 683,4 млн.грн. – до місцевих бюджетів. З початку року зібрано 428 млн.грн. податку на додану вартість з вироблених в Україні товарів. Окрім того платниками перераховано 123,8 млн.грн. податку на прибуток до Державного бюджету і 25,9 млн.грн. податку до місцевих бюджетів. Перераховано 84,6 млн.грн. військового збору.
Платники, які застосовують спрощену систему оподаткування, сплатили до місцевих бюджетів 212,7 млн.грн. єдиного податку – на 82,2 млн.грн. більше, ніж минулого року. Земельний податок та орендна плата перерахована в сумі 258,8 млн.грн. – більше на 74,7 млн.грн.
Також сплачено 952 млн. гривень єдиного соціального внеску. Крім того платникам на рахунки відшкодовано 215,3 млн.грн. податку на додану вартість.

Керівник ГУ ДФС Черкащини подякував платникам податків і зборів Черкаської області, які дуже відповідально ставляться до сплати податків.
Наразі відбувається реорганізація деяких територіальних органів ДФС у Черкаській області, внаслідок проведення якої працюватимуть 6 державних податкових інспекцій замість 10. Втім, як відмітив Максим Криштопа, це ніяким чином не вплине на якість обслуговування платників та громадян.
Він запевнив, що головне управління тримає планку і забезпечує обслуговуючу складову своєї роботи та порадив платникам активніше підключатись до єдиного в Україні проекту постійно діючих безкоштовних вебінарів «Допомога платнику». За статистикою, цьогоріч проведені вебінари і консультації ГУ ДФС у Черкаській області налічують понад 160 тисяч переглядів.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x