Аграрія Черкаського району пропонують компенсувати витрати на проведення осінньо-польових робіт

Аграрія Черкаського району пропонують компенсувати витрати на проведення осінньо-польових робіт

На реалізацію програми, що передбачає аграріям компенсацію відсоткової ставки за користування кредитами, залученими для покриття виробничих витрат, в області виділено 27 мільйонів гривень. Наразі від сільгосптоваровиробників Черкащини вже подано заяв майже на 14 мільйонів. Про це під час виїзного засідання колегії районної адміністрації присутніх сільгосптоваровиробників поінформував заступник директора Департаменту – начальник управління агропромислового виробництва та продовольства облдержадміністрації Іван Точений. Про це \”Нова Доба\” дізналася в Черкаській РДА.

– Уже на наступному тижні відбудеться засідання конкурсної комісії облдержадміністрації, яка й вирішуватиме питання щодо здійснення часткової компенсації відсоткової ставки за залученими банківськими кредитами, – повідомив посадовець, нагадавши, що компенсації підлягають відсоткові ставки за кредитами, залученими для покриття витрат, пов’язаних із закупівлею паливно-мастильних матеріалів, насіння, мінеральних добрив, засобів захисту рослин, кормів, сировини та інгредієнтів для виробництва комбікормів, ветеринарних препаратів, молодняку сільськогосподарських тварин та птиці, обладнання для тваринницьких ферм і комплексів, запасних частин для ремонту сільськогосподарської і зрошувальної техніки та обладнання, енергоносіїв, та оплати послуг, пов’язаних з виконанням ремонтних робіт, робіт (послуг) з підготовки та оброблення ґрунту, захисту рослин від хвороб і шкідників, збирання врожаю.

До речі, звертає на себе увагу зміщення акцентів з першочергової підтримки агровиробників – перевагу надаватимуть малим підприємствам та тваринницьким комплексам молочного напряму.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x