Понад 39 тис тонн ранніх зернових зібрали в Черкаському районі

Понад 39 тис тонн ранніх зернових зібрали в Черкаському районі

У п’ятницю у Степанках відбулося виїзне засідання колегії районної адміністрації, у роботі якої взяв участь Іван Точений, заступник директора Департаменту – начальник управління агропромислового виробництва та продовольства облдержадміністрації.

У районі в усіх категоріях господарств завершено збір ранніх зернових та зернобобових культури. З 7909 га площі валовий збір становить понад 39 тис. тонн при урожайності 49,7 ц/га. Наразі підприємств району збирають соняшник. Про це присутніх поінформував заступник голови державної адміністрації Петро Коренюк. \”Нова Доба\” про це дізналася в Черкаськый РДА.

– Найкращих результатів по урожайності ранніх зернових досягли СТОВ «Зоря», ТОВ «Приват-Агро-Білозір’я», СПП «Хацьки-Агро», які зібрали зернових понад 50 ц/га, – проаналізував посадовець.

Особливу увагу він зосередив на розрахунках за оренду земельних часток (паїв) сільгосппідприємствами району.

– Кількість орендодавців землі становить 19,7 тисяч осіб, площа земель, переданих в оренду, – 29,9 тис. гектарів. Середній розмір орендної плати в районі становить 1370 грн за 1 гектар, – поінформував Петро Коренюк, додавши, що найвища вартість паю, згідно з нормативно-грошовою оцінкою земл,і у руськополянському господарстві СТОВ «Зоря». – Також вище середньорайонного показника розраховуються у СТОВ «Колос», СТОВ «Ломовате», ТОВ «Маяк-Худяки», ТОВ «Черлис».

Водночас сільськогосподарські роботи в районі тривають. Вже намолочено 1337 тонн соняшника з площі 690 га. Під майбутній врожай озимим ріпаком вже засіяно 910 гектарів. Загалом під посів озимих культур підготовлено вже 5799 га, що становить 63% від плану.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x