Черкаських школярів навчали обирати майбутню професію

Черкаських школярів навчали обирати майбутню професію

Понад 198 учнів 7-11 класів Хацьківської та Степанківської ЗОШ І-ІІІ ступенів взяли участь в профорієнтаційному заході «Світ професій», який нещодавно провели спеціалісти Черкаського районного центру зайнятості. «Нова Доба» про це дізналася в Черкаській РДА.

– Сучасний ринок праці потребує кваліфікованих спеціалістів. Щоб правильно обрати професію, молода особа повинна критично проаналізувати свої здібності та особисті якості, знайти необхідні відомості про майбутню спеціальність, порівняти отриману інформацію зі своїми можливостями, дізнатися про можливості працевлаштування за обраною професією, – розповідає директор Черкаського РЦЗ Олександр Гриценко.

Профорієнтаційні конкурси змінювалися індивідуальною консультацією. В ході спілкування фахівці ознайомили дітей зі світом професій, а ті, в свою чергу, поділилися мріями про майбутню роботу. Школярі дізналися про те, як обирати навчальний заклад та які спеціальності користуються попитом в Черкаському районі. Після інформаційної частини фахівці центру зайнятості відповіли на запитання стосовно професійного навчання та послуг служби зайнятості.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x