На Черкащині військові прозвітували про перебіг весняного призову

На Черкащині військові прозвітували про перебіг весняного призову

На Черкащині за час весняного призову, який триває з 5 травня, 395 осіб виявили бажання служити в Збройних Силах України за контрактом. завдання щодо призову контрактників виконане майже на 90 %. Про це повідомив на прес-конференції обласний військовий комісар Євген Курбет. Про це «Нова Доба» дізналася з сайту УНН-Центр.

З початку року на Сході України під час проведення військових дій загинув 101 боєць з Черкащини. З них – 77 воїнів Збройних сил України, 9 – воїни Державної прикордонної служби України, 9 – представники підрозділів Міністерства внутрішніх справ, зокрема підрозділ Національної гвардії, 7 – добровольчі батальйони , 37 – небойові втрати.

З початку року 78 військовослужбовців з Черкаської області самовільно покинули військові частини. Із вказаної кількості 43 особи військова прокуратура й досі шукає, 32 – розшукано, 3 – повернуто до військової частини.

«Це ті військовослужбовці, які протягом десяти діб не з\’явилися до військової частини», – пояснив Євген Курбет.

За його словами, всіх військовослужбовців, які добровільно повернулися до військової частини, до прийняття рішення суду по суті справи, затримувати під вартою ніхто не буде. Це послужить пом\’якшувальною обставиною під час прийняття рішення.

Іншим же дезертирам загрожує позбавлення волі від трьох до десяти років залежно від обставини, чи була у них при собі зброя.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x