Кам’янчани вшанували полеглих на війні

Кам’янчани вшанували полеглих на війні

75 років віддаляють нас від тієї страшної дати – 22 червня 1941 року – дня початку Великої Вітчизняної війни – найтрагічнішої війни в історії цивілізації.

Цього дня пам’ять полеглих кам’янчани вшанували біля обеліска Слави.

Як і в тому далекому сорок першому, о 4-й годині ранку тишу нічного міста порушив стривожений голос диктора, який сповіщав про початок Великої Вітчизняної війни. Зазвучали акорди «Священої війни».

На заході були присутні заступник голови райдержадміністрації Віталій Коваленко, голова районної ради Сергій Сундуков, секретар міської ради Андрій Плєшкань, голова громадської спілки «Рада ветеранів» Олексій Засядько, ветерани, громадськість міста.

Зі скорботним словом до присутніх звернувся заступник голови райдержадміністрації Віталій Коваленко:

– Недільний ранок 22 червня 1941 року трагічною сторінкою увійшов у життя мільйонів українців. У цей день розпочалася найжахливіша війна в історії нашого народу, яка забрала життя кожного п\’ятого співвітчизника. День початку війни став в Україні історичним днем глибокої скорботи. Сьогодні навіть важко уявити масштаб випробувань, болю і горя, що випали на долю минулих поколінь. Віддаймо шану всім українським борцям, які в час воєнного лихоліття визволяли рідну землю від фашистських загарбників. Схилімо голову перед мільйонами невинних жертв, яких забрала війна. Слава їм, вічна і світла пам\’ять!

Традиційно пам’ять про загиблих синів і дочок українського народу вшанували хвилиною мовчання. У цю хвилину всі думали про єдине, адже майже в кожній українській сім’ї хоча б один з її членів випробував на собі тягар воєнних літ, жінки залишилися вдовами, діти стали дітьми війни.

Тремтячими руками, дехто із сльозами на очах, клали квіти до підніжжя обеліска.

Під ліричні мелодії воєнних років полилися спогади про друзів, загиблих на війні, і тих, кого не стало зовсім недавно.

Ірина Скорик

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x