Цього тижня на Черкащині буде тепло й без опадів

Цього тижня на Черкащині буде тепло й без опадів

Цього тижня на Черкащині пануватиме суха, переважно сонячна, помірно-тепла погода. Завтра вночі прогнозується 9–+14º, вдень 20–+25º. Надалі, денна температура підвищуватиметься щодня на 1-2º. Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаському обласному центрі з гідрометеорології.

13 вересня висотна улоговина циклону із центром над Ісландією зумовила на Черкащині дощову, прохолодну погоду. Як повідомив начальник Черкаського обласного центру з гідрометеорології Віталій Постригань, по всій області пройшли дощі інтенсивністю від 1 (Чигирин) до 11 мм (Жашків), а максимальна температура повітря не перевищувала +13…15º.
У регіоні розпочалася сівба озимини під урожай наступного року. З останніми дощами вологозапаси орного шару грунту покращилися і на переважній території області мають задовільні та оптимальні значення.
Останні дощі знизили до 1 класу (відсутня) пожежну небезпеку в екосистемах області.
У період 6-8 вересня відбувся перехід середньодобової температури повітря через +15° у бік зниження, що свідчить про закінчення метеорологічного літа.

Швидко, майже на 1º на добу, знижується температура води в Дніпрі біля Черкас. Ще вранці 10 вересня вона сягала +20º, а сьогодні вже +17º.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x