Дизайнери показали, якими вони хотіли б бачити Черкаси

Дизайнери показали, якими вони хотіли б бачити Черкаси

На першому дизайн-хакатоні «Вивіска lab» за півтори доби молоді дизайнери напрацювали 18 альтернативних проектів оформлення вивісок, вітрин та фасадів для різних будівель в Черкасах. Про це «Нова Доба» дізналася від «Черкаський ІТ-кластер».

18-19 червня у приміщенні Черкаського державного бізнес-коледжу відбувся перший в Черкасах дизайн-хакатон «Вивіска Lab». Протягом 28 годин команди молодих черкаських дизайнерів розробляли власне бачення того, як мають виглядати будівлі нашого міста, орієнтуючись на світові стандарти та норми.

Загальний настрій та контекст роботи на початку хакатону задали два спікери – Василь Гошовський, дизайнер з Івано-Франківська, який керує громадським проектом «Вивіски» і має досвід розробки правил єдиного візуального стилю міста; та Олексій Сальніков, дизайнер з Черкас, один з організаторів хакатону.

Команди з 2-3 осіб на власний розсуд обирали об’єкти в Черкасах, з якими хотіли б працювати і втілювати своє бачення у супроводі менторів – професійних дизайнерів-практиків.

В результаті безперервної 24-годинної роботи 33 учасники хакатону презентували 18 альтернативних проектів для різних локацій у місті. Журі відзначило 3 команди, що перемогли у хакатоні, але розрив у балах вимірювався у десятих та сотих, тому значно більше команд показало дійсно вартісні ідеї та високий рівень їхнього втілення.

Усі напрацювання учасників будуть максимально популяризовані в соцмережах, ЗМІ, в бізнес-середовищі та серед мешканців міста – зазначають в «ІТ-кластер». Найшвидше побачити результати дизайн-хакатону можна буде на Фейсбук-сторінці «Вивіска lab».
Дизайнери показали, якими вони хотіли б бачити Черкаси
Дизайнери показали, якими вони хотіли б бачити Черкаси
Організатори проекту «Вивіска Lab» – ГО «Промолодь», Masters Academy та Черкаський бізнес-коледж – вдячні кожному учаснику за активність, працьовитість і реальні кроки до спільної мети – створення того вигляду міського простору Черкас, який би дозволяв насолоджуватися життям у ньому.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x