Квест на знання правил дорожнього руху провели для черкаських школярів Державтоінспектори

Квест на знання правил дорожнього руху провели для черкаських школярів Державтоінспектори

Відділ Державтоінспекції міста Черкаси продовжує роботу, спрямовану на попередження травмування і загибелі дітей на дорозі. Співробітники ДАІ відвідують навчальні заклади та проводять уроки з безпеки дорожнього руху в рамках Всеукраїнської акції «Увага! Діти на дорозі!». Про це «Новій Добі» повідомила прес-служба ДАІ Черкаської області.

14 вересня інспектори ДАІ разом з педагогами Першої міської гімназії м. Черкас на шкільному подвір`ї провели квест з учнями 5 – 9 класів, під час якого згадали та закріпили знання Правил дорожнього руху. Для того, щоб вікторина була якомога яскравіша та добре запам`яталася діткам, Державтоінспектори запросили аніматорів.

У попередженні дорожньо-транспортних пригод з дітьми важливу роль відіграє робота шкіл і позашкільних закладів по роз’ясненню дітям правил дорожнього руху. Таким чином дітям прививають навички дисциплінованої поведінки на вулицях та дорогах. Для того, щоб отримані в школі знання втілити в життя, необхідні систематичні тренування.

Школярі були в захваті від проведення таких заходів. Переможців квесту нагородили грамотами, а всім учасникам змагань інспектори вручили пам`ятні сувенірні ручки з символікою ДАІ. Крім цього гімназистам було цікаво познайомитися і з патрульною машиною ДАІ «Toyota Prius», посидіти за її кермом та пофотографуватися в ній.

Не оминули інспектори ДАІ увагою і батьків дітей, нагагадавши їм про дотримання Правил дорожнього руху та можливі небезпеки на дорозі. Наголосили на тому, щоб дорослі не залишали дітей без нагляду на вулиці, не дозволяли їм гратися поблизу проїжджої частини.
Також навели батькам статистичні дані про стан аварійності, причини травмування та загибелі дітей в автопригодах. Державтоінспектори вкотре порадили батькам подавати приклад безумовного виконання Правил дорожнього руху та роздали листівки-пам`ятки, які нагадали батькам про правила перевезення дітей-пасажирів.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x