Уманський суддя-хабарник досі при посаді

Уманський суддя-хабарник досі при посаді

Уманський суддя попався на хабарі. Три тисячі доларів узяв служитель Феміди від винуватця ДТП, в якій загинула людина. Сам підозрюваний і сповістив правоохоронців, що з нього вимагають гроші. Суддю схопили в момент передачі коштів співробітники прокуратури й СБУ. Проте він і досі обіймає посаду. Більше – Ольга Скорик.

Три тисячі доларів запросив суддя Уманського міськрайонного суду в одного з підозрюваних, чию справу розглядав. Аби винуватець ДТП, в якій загинула людина, уникнув кримінальної відповідальності і залишився на волі, мав позолотити руку служителю Феміди. На гарячому суддю й підловили.

Геннадій Дем’яненко, прокурор Черкаської області: «Той, хто давав, той і написав відповідну заяву до СБУ. Цю заяву отримали ми. Зареєстрували кримінальне провадження. Людина, яка написала заяву, вважала, що гроші з неї вимагають незаконно. Тому і звернулася до прокуратури».

У приватному авто під час передачі грошей суддю застали працівники СБУ й прокуратури. Відтоді минуло три місяці, а суддя-хабарник й досі працює.

Геннадій Дем’яненко, прокурор Черкаської області: «5 грудня заступником Генерального прокурора було оголошено підозру у вчинені кримінального правопорушення передбаченого ч. 4 ст.368 ККУ. 20 грудня Генрокурор вніс клопотання до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України про відсторонення цього судді від обов’язків професійного судді».

Та поки рішення немає. Що ж до кримінального провадження, то воно вже завершене, кажуть у прокуратурі. За кілька днів справу передадуть до суду. Хабарнику-судді загрожує позбавлення волі від 5-ти до 10-ти років. А також він не зможе обіймати посади чи займатися певним видом діяльності впродовж трьох років.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x