Золотоніські лісівники оновили понад тисячу кілометрів мінералізованих смуг і проклали новіЗолотоніські лісівники понад тисячу кілометрів мінералізованих смуг і проклали нові

Золотоніські лісівники оновили понад тисячу кілометрів мінералізованих смуг і проклали новіЗолотоніські лісівники понад тисячу кілометрів мінералізованих смуг і проклали нові

Золотоніський лісгосп проводить активну протипожежну діяльність. Протяжність лісів тут дуже велика. І це переважно соснові насадження, які спалахують від найменшої жарини. Тому місцеві лісівники особливо ретельно виконують усі протипожежні профілактичні заходи. Адже запобігти завжди простіше, ніж ліквідувати наслідки. Про це «Новій Добі» повідомили в Черкаському обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

Золотоніські лісівники цього року поновили понад тисячу кілометрів мінералізованих смуг і проклали 412 км нових, щоб захистити ліси від поширення пожеж. Також у лісових культурах «піднімають» крони, тобто, обрізають ніжні гілки, щоб вогонь не переходив у верховіття. У кожному лісництві створено рейдові бригади. Головне їхнє завдання – патрулювати ліс, щоб не допустити чи вчасно виявити загорання. Також вони застерігають усіх, хто прийшов до лісу, бути обережними з вогнем.

«Наше завдання – мінімізувати ризики для лісу. А найбільше їх виникає там, де ведеться людська діяльність. Тому робота з людьми, протипожежна агітація не менш важлива, ніж технічні протипожежні засоби», – говорить директор ДП «Золотоніське лісове господарство» Микола Бас.

Цього року 7 порушників було притягнуто до відповідальності. Щоб населення пам’ятало про небезпеку вогню в лісі, встановлено багато протипожежної агітації поблизу насаджень, місць відпочинку, автодоріг, публікуються статті в газетах та виходять звернення по радіо.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x