Бібліотекарці вручили орден

Бібліотекарці вручили орден

В Українській православній семінарії св. Софії при Консисторії Української Православної Церкви США в Сомерсеті, Нью-Джерзі, 25 липня відбувся приємний вечір – проводжали на заслужений відпочинок багаторічну завідувачку бібліотеки Ларису Булигу. На вечір прийшли Митрополит УПЦ США і УАПЦ в діаспорі Антоній, священики, семінаристи, працівники Консисторії, члени сім’ї і приятелі бібліотекарки.

Лариса Булига народилася в Смілі. Тоді вона була Гальон. Її тато був директором на цукровні. Досі у неї є родичі в цьому місті. Митрополит Антоній привітав Л. Булигу і розповів про її багаторічну діяльність. Бібліотека має богословський, історичний, літературний та інші відділи, береже численні стародруки, має електронний каталог, у якому вже є кільканадцять тисяч назв. Бібліотека надала щедру допомогу книжками Острозькій академії, іншим вищим школам України, подарувала Музеєві «Кобзаря» в Черкасах серію «Кобзарів» Тараса Шевченка, виданих за кордоном СРСР.

Бібліотекарці вручили орден

Присутні кілька разів співали Л. Булизі «Многая літа», подарували квіти, а вдячні семінаристи піднесли ікону.
Головною подією вечора стало нагородження завідувачки бібліотекою орденом св. Петра Могили, яким УПЦ США нагороджує за визначні заслуги в культурній та освітній сфері. Орден вручив Митрополит Антоній.

Собор єпископів УПЦ США встановив у 2015 році кілька церковних нагород, зокрема ордени св. Рівноапостольного князя Володимира, св. Рівноапостольної княгині Ольги, св. Бориса і Гліба, св. Іова Почаївського, а також св. Петра Могили, якого удостоєна Л. Булига.

Був також обід і за чаркою вина я розповів Митрополитові, що цуковарня у Смілі була збудована першою в Російській імперії і саме тут отримали перший кристалізований цукор-рафінад.

Бібліотекарці вручили орден

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x