На Звенигородщині у селі заснували парафію Київського Патріархату УПЦ

На Звенигородщині у селі заснували парафію Київського Патріархату УПЦ

У Звенигородському благочинні в селі Пединівка засновано парафію Архистратига Божого Михаїла УПЦ Київського Патріархату. Про це «Новій Добі» повідомила прес-служба Прес-служба Черкаської єпархії УПЦ КП.

Раніше в цьому селі духовні потреби громади обслуговував священик Московського Патріархату, але віряни захотіли молитись українською мовою і бути в лоні Української Православної Церкви Київського Патріархату.

12 вересня митрополит Черкаський і Чигиринський Іоан із архіпастирським візитом відвідав православну громаду села Пединівка та освятив облаштоване під храм приміщення, де в цей день було звершено архієрейську Божественну літургію. Митрополиту Іоану співслужив настоятель парафії протоієрей Богдан Федчишин та духовенство Звенигородського та сусідніх благочинь.

За вагомий вклад у розбудову Помісної Української Православної Церкви митрополит Іоан Архієрейськими Грамотами нагородив сільського голову Пединівки Бойка Анатолія Васильовича та інших жителів села.
Також в цей день священнослужителі освятили автомобілі, які від громади села Пединівка були відправлені для потреб військових в зону АТО.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x