Підприємці Черкас сплатили понад 40 млн грн військового збору

Підприємці Черкас сплатили понад 40 млн грн військового збору

За 8 місяців підприємці Черкас сплатили 43,7 млн грн військового збору. У вересні вже надійшло 2,8 млн грн цього платежу. Про це повідомив в.о. начальника Державної податкової інспекції у м. Черкаси Максим Криштопа. Про це «Нова Доба» дізналася в ДПІ у м. Черкасах.

Податкова інспекція нагадує, що з 1 січня 2015 року об’єктом оподаткування військовим збором є доходи, визначені ст. 163 Податкового кодексу, зокрема, загальний місячний (річний) оподатковуваний дохід платника податку. Платниками податку є: фізична особа-резидент, яка отримує доходи як із джерела їх походження в Україні, так і іноземні доходи, всі доходи, що включаються до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу, та фізична особа-нерезидент, яка отримує доходи із джерела їх походження в Україні.
Таким чином, оподаткуванню військовим збором підлягає загальний місячний (річний) оподатковуваний дохід, який оподатковується податком на доходи фізичних осіб. Ставка збору становить 1,5 відсотка від об’єкта оподаткування.

Також з 1 квітня запроваджено оновлену форму №1ДФ, у розділі II якої податкові агенти відображають інформацію про військовий збір (загальні суми нарахованих та виплачених доходів, з яких утримано військовий збір, загальну суму нарахованого та перерахованого до бюджету військового збору).

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x